Sâmbătă, Sfântul Mina. Iată care este ritualul de mare folos celor aflați la necaz!

 

Pe 11 noiembrie, mii de pelerini își îndreaptă pașii către bisericile în care sălășluiesc moaștele sfinte ale Marelui Mucenic Mina, căci rugile nu rămân fără răspuns. Însă oamenii spun că numai anumite ritualuri ajută cu adevărat.
Cum ajută Sfântul Mina
Despre Sfântul Mare Mucenic Mina se știe că veghează asupra celor păgubiți, ajutându-i să-și recupereze pierderile, asupra fetelor și femeilor părăsite de bărbații iubiți, că scoate adevărul la iveală, precum untdelemnul deasupra apei. Interesant este că, deși considerat alungătorul hoților și tâlharilor, aceștia îl au, la rându-le, drept protector și i se roagă, ca să nu fie prinşi la furat.
Rugile se împlinesc
An de an, pelerinii din toată lumea se îndreaptă către lăcașurile de cult care găzduiesc sfintele moaște. La Abu Mena, în Egipt, pe locul unde a fost ucis, s-a înălțat o mare mânăstire, un adevărat oraș închinat Sfântului Mina. La noi în țară, părți din sfintele moaște se află la Catedrala mitropolitană din Iași, la Bisericile care îi poartă numele din Suceava și București. Cei care au nevoie să li se facă dreptate, care sunt implicați în procese îndelungate, fetele care vor să se mărite și nu-și găsesc alesul sau au fost părăsite și toți cei care se simt nedreptățiți vin să se i se roage, căci nu e credincios care să nu fi obținut ce și-a dorit de la Sfântul Mina.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.