Singurul tip de pâine pe care ar trebui să-l mâncăm pemtru a evita orice risc de îmbolnăvire

Singurul tip de pâine pe care ar trebui să-l mâncăm pemtru a evita orice risc de îmbolnăvire

Painea este unul dintre alimentele in jurul carora s-au nascut cele mai multe controverse. Exista numeroase tipuri de paine, cu diverse ingrediente. Totusi, un renumit chirurg cardiovascular sustine ca painea pe care o consumam zi de zi nu ne face deloc bine si ca exista un singur tip pe care ar trebui sa il mancam.

Steven Gundry, autorul cartii „The Plant Paradox” (n.r. „Paradoxul plantelor”), ne sfatuieste sa stam departe de lectine, o proteina toxica, din plante, care se gaseste in grau si in anumite produse fara gluten.

El spune ca odata ce lectinele, care se gasesc si in multe fructe si legume, sunt ingerate, „intra intr-un soi de razboi chimic cu corpul nostru”, care poate provoca reactii inflamatorii si care conduce la cresterea in greutate si la aparitia altor probleme de sanatate.

Specialistul recomanda o reteta speciala de paine, care nu contine niciun fel de cereale si, astfel, niciun fel de lectine. Aceasta paine este obtinuta dintr-un amestec de migdale, seminte si flori de nuca de cocos, fara niciun fel de cereale.

Mai mult aici

Abonează-te la noutăți

Articole asemănătoare