Stela Popescu și copilul făcut cu Stefan Bănică…

 

Stela Popescu a fost bănuită adesea de relații mult prea apropiate de cei doi mari parteneri ai ei de scenă, Ştefan Bănică şi Alexandru Arşinel. Mulţi români, scrie Cancan, au crezut că ea este, de fapt, soţia lui Ştefan Bănică şi că are copii cu el. Iată mărturisirea actriței în legătută cu situația ei de nevastă a lui Bănică Senior:
„Am jucat opt ani cu Ştefan Bănică şi aproape 40 de ani cu Arşinel. Am avut norocul să fiu simpatizată de femeile din public. Am şi zis, glumind, că niciodată nu s-a spus că sunt amanta lui Arşinel, ci nevasta. Ceea ce e o chestie! Şi când jucam cu Bănică, la fel se întâmpla. Când a născut cea de-a doua soţie a sa, Moaţa, cu care a avut un băiat, Alexandru, care a murit, o doamnă l-a oprit pe Ştefan pe stradă şi l-a întrebat: « Cum se sinte doamna Stela?». La care el s-a uitat lung şi i-a răspuns: « Dar Stela nu e nevasta mea. Pe nevasta mea o cheamă Moaţa». Doamna s-a întors cu spatele şi a plecat, supărată. La fel este şi percepţia cu Arşinel, toată lumea crede că sunt soţia lui. Acest lucru se datorează faptului că între noi, pe scenă, relaţia este perfectă şi armonioasă. Din clipa în care am ieşit de pe scenă, noi nici măcar buni prieteni nu suntem. Nu ne facem vizite, nu mâncăm împreună. La noi, teatrul este legătura. Am jucat împreună în toată ţara, am repetat împreună, dar niciodată între noi nu s-a creeat aşa o stare de simpatie personală. Ne-a legat însă ceva indestructibil: aplauzele românilor”.
Moartea Stelei Popescu a lăsat orfană scena teatrului de revistă, dar legendele despre copilul pe care l-a făcut cu Ștefan Bănică persistă, rămânând, conform unui comentator, la fel de vii ca și rolurile ei.
Mădălina Stoica, AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.