• Home
  • Știri
  • Protest în Piața Universității: „Pentru noi, declarațiile lui Klaus Iohannis au fost o imensă trădare”

Protest în Piața Universității: „Pentru noi, declarațiile lui Klaus Iohannis au fost o imensă trădare”

unire 1

unire Sâmbătă seara, în Piața Universității, câteva zeci de persoane au protestat față de poziția exprimată de președintele Klaus Iohannis în ceea ce privește unirea cu Republica Moldova. Mitingul a fost organizat de Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”.

„ Noi vrem să aibă Administrația Prezidențială o poziție constructivă și să lucreze concret pentru frații noștri, pentru 3 milioane de români de peste Prut. Singura șansă a Republicii Moldova de stabilitate, de integrare europeană și de luptă pentru bunăstare este alături de România, făcând parte din România, așa cum a făcut parte și în perioada interbelică”, a declarant președintele  Platformei Unioniste, George Simion.
„Pentru noi, declarațiile lui Klaus Iohannis au fost o imensă trădare” a spus acesta, acuzându-l pe președinte că se contrazice singur.

„Drumul spre Europa trebuie consolidat, situația din Moldova trebuie să se stabilizeze, economia moldoveană trebuie să repornească. Următorul pas, după părerea mea, este integrarea europeană a Moldovei, iar cealaltă parte — unirea — poate fi discutată atunci când și într-o parte și în alta a Prutului lucrurile sunt foarte stabile și merg bine”.. este declarația lui Klaus Iohannis care a enervat liderul mișcării unioniste. Simion  a amenințat că-și va muta protestul în fața Palatului Cotroceni și va recurge la forme extreme de protest.

Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri