Trafic aglomerat la metrou – Metrorex: Pentru a evita aglomeraţia este posibilă limitarea accesului în staţii

Trafic aglomerat la metrou – Metrorex: Pentru a evita aglomeraţia este posibilă limitarea accesului în staţii

Trafic aglomerat, miercuri dimineaţa la metrou, după ce călătorii au preferat acest mijloc de transport, în condiţiile în care afară se resimţeau şi minus 10 grade Celsius.

Metrorex a anunţat miercuri că instituţia lucrează la capacitate maximă, cu 62 de trenuri şi trei rezerve, în intervalele cu vârf de trafic (7:00 – 9:00 şi 17:00 – 19:00) , pe toate toate magistralele, iar pentru evitarea aglomeraţiei este posibilă limitarea accesului în staţii.
„Ca urmare a condiţiilor meteorologice din această perioadă, Metrorex continuă seria măsurilor pentru îmbunătăţirea serviciului public de transport cu metroul. Astfel, pentru deszăpezirea zonelor de acces în staţiile de metrou, au fost mobilizaţi suplimentar peste 100 de angajaţi. De asemenea, Metrorex a solicitat şi a primit sprijinul autorităţilor de ordine şi siguranţă publică – Poliţia Metrou, pentru dirijarea călătorilor în staţiile cu un trafic crescut – Piaţa Unirii şi Piaţa Victoriei (1 şi 2)”, se arată într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Instituţia anunţă că, pentru evitarea aglomeraţiei, este posibilă limitarea accesului în staţii, în faţa validatoarelor şi la nivelul peronului.

„Alte măsuri pentru diminuarea supraaglomerării peroanelor sunt: evitarea în perioada de vârf de trafic a sosirii simultane a trenurilor la peroanele staţiilor unde se înregistrează un trafic mare de călători, iar infrastructura şi instalaţiile aferente nu permit o dispersare optimă a călătorilor (Piaţa Unirii, Piaţa Victoriei, Dristor); suplimentarea cu personal de conducere a trenurilor pentru micşorarea timpilor de întoarcere a trenurilor la capetele de magistrale, prin preluarea rapidă a comenzilor de la posturile opuse de conducere a trenurilor” se mai arată în comunicatul Metrorex, care face precizarea că scările din pasajele subterane, de la Universitate şi Obor, nu aparţin şi nu sunt gestionate de către instituţie.

Articole asemănătoare