Traian Băsescu cere în Parlament grațierea corupților și mai ales a femeilor: „A luat o dată o mită, acum nu îi distrugem toată viaţa”

Traian Băsescu cere în Parlament grațierea corupților și mai ales a femeilor: „A luat o dată o mită, acum nu îi distrugem toată viaţa”

Traian Băsescu a cerut în Parlament grațierea corupților nerecidiviști (este și cazul Elenei Udrea) că doar nu le distrugem viața ”fiindcă au luat o data mită”.
Traian Băsescu a explicat pentru Ştirile TVR de ce susţine graţierea corupţilor nerecidivişti: „A luat o dată o mită, acum nu îi distrugem toată viaţa. Aşa a fost în tranziţie. (…) Avem nevoie de un moment zero, o graţiere largă de la care să spunem: «Oameni buni, ştiţi ce se poate întâmpla, aşa că terminaţi cu hoţia . Aşa, tensiunea va rămâne încă mulţi ani în societate»”.
Fostul preşedinte propune graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la 10 ani, dublu faţă de iniţiativa Guvernului.
Pentru femei, Traian Băsescu cere reducerea pedepselor la jumătate pentru toate infracţiunile fără violenţă, inclusiv cele de corupţie, dacă nu există recidivă. Fostul şef al statului vrea clemenţă inclusiv în cazul recuperării daunelor.
Deputatul PMP, Robert Turcescu s-a delimitat imediat de șeful său de partid printr-o postare pe Facebook:
„In ceea ce mă priveste, când am devenit deputat PMP asa am înteles să-mi asum mandatul pentru urmatorii patru ani: am fost, sunt si voi ramâne un opozant ferm al politicilor pesediste. Orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil si va duce la disolutia Partidului Miscarea Populară”.
Dragnea, pe de altă parte, a trimis săgeți ministrului Justiției, acuzându-l că se mișcă prea lent în privința grațierii, iar susținerea lui politică ar putea să înceteze.
C. Zamfir, AMPress

Articole asemănătoare