Tudose: Cei de la FMI „au stricat viața unei țări și a oamenilor într-un mod dezastruos. Nu voi lua un leu împrumut de la ei”

0 19

Premierul Mihai Tudose a declarat că nu va lua niciun împrumut de la FMI, întrebat fiind dacă Guvernul are în vedere o astfel de variantă.
„Sincer, în niciun caz, și le-am spus-o și lor, fiindcă la ce prognoze au făcut și la cum s-au purtat cu noi, iertați-mă, cred că ar trebui să fim într-o disperare la care să nici nu ne folosească dacă luăm banii de la ei. Nu voi lua un leu împrumut de la FMI”, a afirmat, la Antena 3, Mihai Tudose, potrivit stiri.tvr.ro

Fiind întrebat dacă are de reproșat FMI situația legată de tăierile de salarii din 2010, Tudose a răspuns: „Păi, au ieșit senini și au spus ‘noi am cam greșit un pic'”.

„Au stricat viața unei țări și a oamenilor într-un mod dezastruos. Și acum au greșit o prognoză, au greșit-o pe a doua, eu mi-am făcut datoria să-i chem și să le spun că s-ar putea să nu mai vorbim deloc cu ei, nici măcar așa, în vizită de curtoazie, când se schimbă garnitura la ei, dacă o greșesc, în continuare, și pe a treia (prognoză — n.r.). Au devenit un pic mai prudenți. Eu nu vorbesc de Fondul Monetar Internațional ca structură, dar, nu știu, oamenii pe care-i trimit pe aici, nu știu care e baza de selecție, că nu prea le iese. Eu am avut o discuție cu ei, doar atâta: mai greșiți o dată și voi reacționa violent, fiindcă înțeleg că este, de fapt, un atac al vostru asupra țării, cu ratingul de țară”, a declarat premierul.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata