Vreme frumoasă în ziua de Florii. Așa va fi și de Paști!

0 130

Sâmbătă, ca și duminică, de Florii, valorile termice vor ajunge și la 20 de grade Celsius, în timp ce ploile vor scădea în intensitate, a declarat pentru AGERPRES, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu la Administrația Națională de Meteorologie .
Potrivit specialistului, sâmbătă este prognozată o ameliorare a vremii, valorile termice urmând să crească ușor, dar vor fi normale pentru această perioadă din calendar.
„Pentru sâmbătă, așteptăm o ameliorare a vremii, la nivelul precipitațiilor, iar valorile termice în ușoară creștere se vor menține normale pentru această perioadă. Vor fi unele înnorări în cursul zilei și va ploua sub formă de aversă, local în regiunile centrale și sudice și izolat în rest. În zona montană precipitațiile vor fi mixte, vântul va continua să aibă intensificări cu peste 70 — 80 km/h, iar ziua și în restul teritoriului, cu viteze mai mari în Moldova și Dobrogea, unde va depăși temporar 55 km/h. Maximele vor fi cuprinse între 8 și 17 grade Celsius, iar minimele între—4 grade Celsius, în zona Carpaților Orientali, și 6 grade Celsius, pe litoral. În cursul nopții de sâmbătă spre duminică se va produce brumă pe arii extinse în Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Munteniei și, izolat, în rest”, a subliniat Polifronie.
Pentru zona Capitalei, prognoza ANM arată că, sâmbătă, valorile termice vor fi în ușoară creștere față de ziua anterioară, dar se vor situa în continuare sub cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul zilei, cu condiții slabe de averse și descărcări electrice, vânt slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 15-16 grade, iar minima de 4-5 grade, mai scăzută în zona pre-orășenească, până în jurul valorii de 2 grade Celsius.
În popor există credința că așa cum e vremea de Florii, așa va fi și de Paști.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.