ZACUSCĂ DE PEȘTE, o rețetă la îndemâna oricui

ZACUSCĂ DE PEȘTE, o rețetă la îndemâna oricui

Zacusca de pește, specialitatea pescarilor lipoveni poate fi făcută și de tine. Iată o rețetă la îndemâna oricui!

INGREDIENTE

2 kg de pește
1 kg ceapă
2 kgde ardei roșii
1/2 kg morcovi
2 kg roșii
1/2 L ulei
1/2 lingură zahăr
1/4 lingură sare
200-250 ml oțet
1-3 căței de usturoi
boabe de piper și foi de dafin – după gust
PREPARARE
MENȚIUNI SPECIALE:

Peștele să fie fără cap și coadă. Și, dacă se poate, să nu fie alb, deoarece acela e mai puțin gras și zacusca va ieși mai fadă. (Recomand macroul).
Ardeii să fie mai cărnoși.
Ceapa, de preferat, să fie albă.
Roșiile să fie bine coapte.
Pune la fiert peștele, în apă cu sare și oțet. Dacă face spumă, arunc-o din când în când. Oprește fierberea când carnea se desprinde de pe os – înseamnă că a fiert destul.

Când se răcește, scoate carnea de pește de pe os. Nu este problemă dacă mai rămân oscioare mici. Au fiert îndeajuns de mult încât să se macereze când vei combina ingredientele pentru zacuscă.

Mărunțește peștele, fie cu ajutorul unei mașini de tocat fie, mai simplu, făcând-l fâșii-fâșiuțe cu mâinile. Varianta a doua e indicată dacă vrei să rămână bucățile de pește mai mari în zacuscă, să se simtă.

Între timp, coace și curăță ardeii. Decojește și toacă roșiile.

 

Continuarea Aici

Abonează-te la noutăți

Articole asemănătoare