Dincă, azi, în fața judecătorilor. Statul român de ce nu e și el în boxă?

Astăzi, la orele 10.00, monstrul Gheorghe Dincă, mecanicul din Caracal care a răpit, batjocorit și ucis la un mod bestial două copile, este – în premieră, după o jumătate de an de anchete, cercetări, recoltări de probe și mărturii – în fața judecătorilor. Procesul se desfășoară la Slatina. Mulți cred că ancheta a durat prea mult, martorul esențial și totodată victima ultimă, Alexandra, sunând din casa monstrului la 112, iar vocea ei e cea mai de necontestat probă care-l putea duce imediat la închisoare pe violatorul-asasin.

Dincă a reușit să adune ura unei țări, iar spunerea „presupusul asasin” e o formulă a instanțelor care, în cazul de față, este insultătoare pentru familiile care au înfruntat umilința și tragedia, spune poetul Lucian Avramescu. Criminalul nu e ”presupus”. Scriitorul care a afirmat prima oară că asasinul în serie este chiar statul român, pitit după 112, sau veghind nepăsător, de la poartă, măcelărirea și incinerarea unei  adolescente, ar trebui să se găsească între cei vinovați și judecat împreună, în boxă, cu Dincă. Cum? Prin cei care au dat nu dovadă de neputință, ci de plictis criminal. Aștept să fie judecat statul complice, a mai spus poetul.

Judecătorii din Olt vor decide probabil încarcerarea lui Dincă la Penitenciarul Craiova, unde deținuții îl așteaptă pentru ”un tratament special”, iar toate probele adunate și confirmate internațional vor duce la sentința încarcerării pe viață.

Distribuie prietenilor

Giorgiana Radu, AMPress