• Home
  • Fapt divers
  • Mituri false despre îngrijirea florilor. Și tu faci aceste greșeli?

Mituri false despre îngrijirea florilor. Și tu faci aceste greșeli?

ingrijirea florilor 1

De la folosirea zațului de cafea în ghivece, la fertilizarea excesivă, iubitoarele de plante pot face multe greșeli în ceea ce privește îngrijirea florilor. Iată câteva mituri despre care cultivatorii cu experiență spun că sunt neadevărate.
Se pune zahăr la rădăcină, dacă vrei roșii mai dulci
Nimic mai fals. Oricât zahăr ai pune în apa cu care uzi roșiile, ele nu vor ieși mai dulci. Doar căldura și soarele vor ajuta aceste legume să se coacă în ritmul lor natural și să capete dulceața specifică. Nu mai pune zahăr la rădăcina roșiilor, pentru că este posibil să le faci mai mult rău decât bine.
Îngroapă coji de banane la rădăcina trandafirilor
Și acesta este un mit vechi despre îngrijirea florilor. Bananele sunt bogate în potasiu, de care trandafirii au nevoie să înflorească mai abundent, dar câteva coji nu vor rezolva problema. Pe de altă parte, cojile de banane ajunse în sol sunt descompuse cu ajutorul azotului, de care au nevoie trandafirii, așa că nu reprezintă o soluție. Cea mai bună metodă este să faci compost, în care să adaugi bananele și alte fructe nefolosite, legume, codițe de verdețuri și resturi vegetale.
Berea ajută plantele să crească mai repede
Este doar un mit, dar poate face mult rău. Berea conține în primul rând alcool și tot felul de coloranți și substanțe sintetice care nu vor face niciun bine plantelor. Din contră, dacă are o concentrație prea mare de alcool este posibil să le usuce rădăcinile. Berea poate fi bună numai dacă este fabricată din ingrediente naturale și mult diluată cu apă.
Mai mult pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri