A murit Cristina Ţopescu

Realizatoare de televiziune Cristina Țopescu, fiica marelui comentator sportiv Cristian Țopescu, a murit (de fapt a fost găsită moartă), duminică, la vârsta de 59 de ani. Potrivit unor surse, ea a fost găsită decedată în casă, după o inexplicabilă absență. O vecină a sunat la 112 și a solicitat ajutor. A fost găsită în pat, îmbrăcată în haine de noapte. Surse medicale spun că era decedată de ceva vreme. Vecinii susțin că nu au mai văzut-o de trei săptămâni. De altfel, ultima ei postare pe Facebook este din 26 decembrie 2019, când omagia suveranul pontif. Papa Francisc era lăudat pentru atitudinea față de sufletele necuvântătoare, ea fiind o mare iubitoare de animale.

”În cursul acestei seri, în jurul orelor 22:00, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie cu privire la faptul că vecina ei nu a mai fost văzută de aproximativ trei săptămâni. În urma sesizări,  polițiștii orașului Otopeni au intrat în imobilul respectiv unde au găsit o persoană decedată care nu prezintă urme vizibile de violența. Urmează să se efectueze în cauză expertiza medico legală”, arată un comunicat al poliției.

Cristina Țopescu s-a născut la 4 iulie 1960, la Oradea.

Distribuie prietenilor

A absolvit Facultatea de Limbi Straine din Bucuresti, secția engleză-italiană.

Mama ei, prima soție a lui Cristian Țopescu, a trăit și trăiește în Germania, unde Cristina  a ajuns, după mari peripeții și suferințe în perioada comunistă. Revenită în țară a urmat cariera de jurnalist a tatălui  său, la mai multe televiziuni, și a fost vitală, bătăioasă, în conflict uneori cu politicienii, activând mai ales în zona protecției animalelor, pe care le iubea ca nimeni altcineva poate.

”Viața ei a fost, din păcate, a unei femei singure, iar moartea este o probă a singurătății. Dacă oamenii nu au sesizat absența ei trei săptămâni este înspăimântător. Pisicile, cățeii, pentru care își cheltuia leafa, nu utilizează telefonul. Oamenii, când au nevoie sau când prietenia este reală, dau un telefon, iar știind-o singură puteau fi alarmați dacă nu a răspuns. Am fost prieten cu tatăl ei, cu  care am realizat zeci de întâlniri-spectacol cu publicul, ani de zile la Serbările Scânteii Tineretului, când a fost dat afară din televiziune. O lua de multe ori în turnee cu noi și era o fată plină de grație. Nu am vorbit decât în acei ani cu ea și am pierdut legătura. Cristian, tatăl ei, o iubea, așa cum știa el să-și iubească urmașii. Dumnezeu a preluat singurătatea ei de pe pământ, așezând-o lângă tatăl ei”, ne-a spus poetul Lucian Avramescu.

Moartea Cristinei Țopescu rămâne misterioasă și cert este doar că în acea casă trăiau doar ea şi  câinii ei, doi veghindu-i moartea și murind împreună cu stăpâna lor. Poliția nu a comunicat, până la această oră, existența unor suspiciuni de agresiune, iar legiștii nu au realizat probele care ar putea indica un suicid.

Giorgiana Radu, AMPress