Ana Luciana Avramescu: Daţi-mi o Românie mai bună! De restul, măști și dezinfectanți

Cred că trăiesc un coșmar. Visez oare sau e o realitate sinistră? Am văzut pe google în ultima vreme tot felul de știri și texte bizare . Oameni și animale ucise.
Despre depresie și animale turtite prin păduri, etc .

Sa fie acesta cu adevărat un semn pe lângă covid-19??

Sa vină ,,apocalipsa zombi” sau ,,sfârșitul lumii”???

Distribuie prietenilor

Mda, acum dând deoparte abundența de macabru care poate fi doar un coșmar, ce e totuși cu lumea? Cu lumea în care eu cresc și încep să devin om aproape matur? (Ca înălțime am depășit-o pe mama!)

S-a încheiat cu Caracal și Elodia , începem cu alte personaje? De ce sunt multe, prea multe întâmplări care arată inuman umanul? Sau umanul nu mai există?

Cred că o problema gravă a intrat în viața noastră și noi nu știm s-o rezolvăm, așa cum elevi fiind nu rezolvăm uneori probleme grele de matematică.

Mulți, prea mulți oameni au probleme psihice. Cu capul, adică, fiindcă problemele psihice acolo spun doctorii că se găsesc. Am citit asta tot pe google.

Mulți foști oameni umblă pe străzi ca niște câini maidanezi sălbăticiți. Ți-e frică să mergi prin București pentru că în colțul străzii vine vreunul, te ia la naiba și te trezești târât intr-o pădure mâncat jumătate de jivine .

România mea, țara tuturor posibilităților, cu o fostă Viorica la conducere și mereu cu alte și alte Viorici, femei sau bărbați, care vin și pleacă și revin, România mea trece prin ceva care sperie și doare.

Jucăm o scenă de teatru care nu mai e teatru, ci o realitate care s-ar putea sfârși dramatic din toate punctele de vedere .

Toți politicienii se cred pregătiți pentru orice stare de Corona , toți au soluții . Dacă strada abundă de violențe, femei arse la margine de drum, politica abundă de  violențe la fel de îngrozitoare.

Ce treabă am eu la vârsta mea cu aceste, să le zic, anomalii, fiindcă nici măcar nu votez? Uite că am. Citesc undeva și apoi în alte locuri că politicienii se bat pentru șpăgi spre a-și face lângă palate alte palate mai mari. Dacă e așa de ce îngăduiți dumneavoastră, oamenii mari, să fie așa?

Iată, am ieșit la cumpărături. Daţi-mi o Românie mai bună! De restul, măști și dezinfectanți.

(Elevă în clasa a VII-a, Școala Sângeru)