Ana Luciana Avramescu : Regină in propriul castel

 

Azi am să vorbesc puțin despre feminitate. Mai degrabă despre libertatea fetelor și modul de a ascunde sau a arăta sentimentele.

Din poziția de copilă, adolescentă sau femeie nu se schimbă nimic mai mult decât modul matur sau mai puțin matur de a trata lucrurile . Mereu este greu să gestionezi lucrurile din poziția asta deoarece din totdeauna lumea crede că baietii au dreptate . Fetele sunt văzute ca niște obiecte create pentru a respecta reguli și pentru a le face viața mai ușoară oamenilor in general.

Distribuie prietenilor

Niciodata nu vezi o femeie tratată cum se cuvine . Cel puțin asa cred. In filme poate . Acolo își primesc mereu porţia de dreptate. In schimb, în interiorul unei femei/fete zâmbitoare și fericită se ascunde adesea un suflet pătat de diferite probleme .

Nu toate , dar majoritatea au și acest, să-i zic, disconfort . In loc să se simtă reginele propriei case , devin servitoare mai degrabă. In procent de 50 la sută, aproximez eu, cu toate că nevoia de afecțiune există la cota cea mai de sus. Fiecare femeie, fată are nevoie de afecțiune ca de aer. Iar afecțiunea nu se poate cumpăra de la magazin la bidon sau împachetată lucios ca darurile de Paști.

Ideea pe care vreau totuși să v-o transmit e ca ființele pe care le vedeți rele și poate uneori pline de ură, să fie ajutate, să le înțeleagă cineva și să le învețe cum să-și arate afecțiunea, dându-le afecțiune

Văd zilnic persoane chinuite de o boală sufletească fără nume și n-am habar cum ar trebui sa fie ajutate . Dar treptat , treptat realizez despre ce e vorba . Bineînțeles că nu toate sunt la fel. Avem tot felul de “bad bitches” care nu merită un gram de milă, dar n-am de gând să le amestec in aceeasi oală cu femeile pe care le descriu acum.

Încerc să văd partea plină a paharului și să trăiesc in țara unde violurile cresc și rasismul bubuie, dar unde înfloresc și pomii . V-as sugera atât. Bărbat sau femeie , tratează persoana de lângă tine cu tot respectul posibil pentru că atunci când va pleca, nu știu care o să sufere mai mult.
(elevă în cala a VII-a, Școala Sângeru)