Ana Luciana Avramescu: Sper ca totul să fie o glumă!

Bună seara, București, bună seara, România! Știre de ultim moment – 2020 nu se termină! Cum așa? Cum ați auzit! Mai ține!

Își mai aduce cineva aminte ce spuneam cu toții în 2019?? Știți cum spuneam “vai , abia aștept să se termine anul ăsta oribil ! “.  “ Să vină odată 2020 !”.

Mare păcăleală!  2020 = CEL MAI PROST , NEPRODUCTIV ȘI VIOLENT AN.
Acum , așteptam cu nerăbdare să se termine . Ce credeți, ne aflăm într-un film de groază . Cernobâl 2 sau Masacrul,  partea a doua, cu final imprevizibil .

Distribuie prietenilor

2021 e simplu de prezis în mintea mea . Va fi un 2020 sub acoperire. BMW cu interior și piese de Logan , pentru a  da un exemplu. Vaccinul, marcă de lux, va fi băgat  în pielea metalică a Loganului autohton. Dar asta după ce trec colindele. Colindele n-au norocul englezilor de a fi mai iute vaccinate.

Spun asta fiindcă acum circulă zvonul că  ni se va interzice să mergem, noi copiii satelor, la colindat . Sincer? Atunci mai bine ne luăm mască , scriem pe ritm de leru-i ler,  un text despre Corona , îl cântăm la ferestre și primim bani în servețele umede.

La mulți ani , 2021! Revelion cu Dan Negru ! Și el într-un fel de reluare sau ca un serial în care episoadele se copiază unul pe altul, iar actorul principal se copiază pe el. Pentru a părea o schimbare îi sugerez să–și înceapă identitatea invers, cu prenumele la urmă. Să-și spune întâi Negru, fiindcă negre sunt vremurile.

Ca să înțelegeți cum va fi revelionul meu de plictisitor . Voi merge pe stradă cu prietenii , iar noaptea vin acasă și mă uit la Dan Negru. E tot ce mi-am dorit de la viață! Vreți să vă mint ?

Sper să treacă povara asta cât mai repede , să cresc, să petrec revelionul cu toate rudele și părinții sau toți prietenii undeva  la o cabană luminată feeric și să simt că am trecut frumos pragul dintre ani .
Halal an, acum!

Pe final, scurte mulțumiri distinsului Covid-19 . Îți dorim multă, multă sănătate , și sperăm să îți iei câmpii cât mai repede și să se aleagă, cum spune bunica, praful și pulberea de tine.

Elevă, Școala Sângeru