Andreea Moldovan, apărată de medicul Gabriel Diaconu: Colegii de partid, o șleahtă de sexiști

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu o apără cu furie pe  doctoriţa Andreea Moldovan, demisă fără vină din funcţia de secretat de stat în Ministerul Sănătăţii pentru a apăra niște lași care au scos-o la înaintare pentru a sta ei pitiți. Acum se prefac c-o apără:

”O altfel de apărare a doctoriţei Moldovan, sau cum de fapt mişei sunt tocmai cei care-i plâng acum de milă.

Veţi fi observat poate câtă larmă s-a creat împrejurul incidentului, deunăzi, în care două dudui reputate în piaţă pentru sex şi sparanghel au agresat-o verbal pe recent-demisa secretar de stat. Incidentul e scabros. Moldovan a ieşit pe uşa din faţă numai bine să fie aruncată la câini, varianta feminină.

Distribuie prietenilor

Curajosul ministru demis al Sănătăţii, pe de altă parte, a făcut ce-ar fi făcut orice bărbat politic pluserist. A ieşit bărbăteşte pe uşa din dos. Asta după ce, la fel de viril, i-a pasat doctoriţei Moldovan cârca responsabilităţilor pentru luarea deciziilor controversate.

Acest joc de ”popa-prostu” nu e nou pentru PLUSR, doar că de această dată îi surprinde – probabil – în cea mai urâtă lumină de când au răsărit, ca ciuperca, din colbul protestelor pentru Roşia Montană. PLUSR are un lung istoric de discriminat femeile din partid.

Sunt o formaţiune extremistă homofobă, xenofobă şi misogină, dominată de masculi spilcuiţi, care mai de care cu ticuri, defecte de vorbire sau biografii amputate, o gaşcă de veşnici adolescenţi puţind a complex de superioritate. Bârnă la nas, şi alta nu.

Dacă strada are scuza mitocăniei, fie ea greu de iertat şi neiertătoare cu mai orice politician, alde liderii PLUSR, cu Barna şi Cioloş în frunte, n-au nicio scuză că au lăsat-o pe tehnocrata Moldovan s-o latre maidanul în timp ce-şi dădeau ifose prin declaraţii şi umpleau facebook-ul de algoritmul milei.

Moldovan este o victimă a doctrinei PLUSR. Rezumatul ei profesional decent a fost transformat într-o flaşnetă în care violatorul strigă ”săriţi, c-o violează”. Asemenea demonstraţii vomitive de falsă compasiune n-am mai văzut din perioada în care Dragnea c-o mână tăia, şi cu cealaltă oferea un buchet de flori.

Ieri, de fapt, s-a iţit la lumină faţa hâdă a haitei celor fără mamă, fără tată, care au confundat omul lor de partid, Pruncul în scutec, galben în faţă maro mai prin dos, cu profesionistul care acceptase ”să vină în echipă” la minister.

A fost bună Moldovan să-i ţină steaua sus lui Voiculescu atunci când aşteptam măsuri de la minister şi heruvimul absenta, nu? A fost bună să dea ea veştile proaste în timp ce domnişorul consuma cu paiul supica strecurată.

Şi a fost bună ea să-i dea lui Voinea parola, credenţialele încât să acceseze, în 10 minute, de 182 de ori (!!!!!) RENV ziua în amiaza mare, într-o duminică, iar după aceea să clipească agale din gene.

Voi v-aţi bătut joc de Moldovan. Ăsta este adevărul. Şi nu doar că v-aţi bătut joc, dar aţi exploatat boala asta sistemică a propriei organizaţii, şi acum o tăvăliţi, în grup, ca victimă a străzii ca să mai captaţi un pic de compasiune, un pic de atenţie, să mai cerşiţi un pic de muniţie din partea unei bule pierdută în algoritm.

Există o miopie emoţională pe care ţi-o lasă internetul. Există o furie interioară pe care ţi-o agaţă algoritmul. Iar voi o exploataţi.

Sunt puţine lucruri pe care eu să i le pot reproşa colegei mele de breaslă. Oricând putem avea o dezbatere profesională pe marginea soluţiilor alese, găsite, pe marginea propunerilor făcute în spaţiul public – medic la medic, om la om.

Andreea Moldovan doctorul a avut o bună prestaţie la Minister. Dar personajul Moldovan, cum a fost împachetat politic de către PLUSR, a sfârşit prin a fi greţos, s-a afundat în ingraţie şi a sfârşit pe eşafod.

Uitaţi-vă bine, şi luaţi aminte, inclusiv poziţia celorlalte doamne din siajul PLUSR care o storc în declaraţii. Care e de fapt tabloul? Este PLUSR un partid al egalităţii de şanse, un partid care respectă demnitatea ambelor sexe? Sau – dimpotrivă – ai de-a face cu o şleahtă de sexişti care în spaţiul public lamentează lapidarea lui Moldovan, în timp ce pe la spate se bat pe burtă că şi-a luat proasta trântă cât să-i scape pe ei?

Halal bărbaţi de stat! Şi halal mesaje de susţinere! V-a trebuit să vă scape turma tot o femeie, până la urmă, în timp ce majoritatea vă izmeneaţi”, a scris  Gabriel Diaconu pe pagina sa de Facebook.

AMPress