Aşa îngrijeşti corect plantele de interior pe timpul iernii

 

Plantele de interior intră într-o perioadă de repaus lung în sezonul rece. Obișnuite cu lumina puternică din balcoane și terase, de îndată ce le aduci în interiorul casei, viața lor se schimbă și unele au de suferit

Iată cum să îngrijești corect plantele de interior când vine iarna și când lumina zilei scade.

Distribuie prietenilor

Nu muta plantele de interior dintr-un loc în altul
Plantele care s-au obișnuit cu un anumit spațiu, cu o anumită temperatură și lumină, trebuie lăsate să se dezvolte în condițiile respective. Dacă le muți în alt loc și iar în altul, frunzele încep să se îngălbenească, iar creșterea este diminuată. Primăvara suportă mai ușor să fie mutate la fereastră sau în balcon, dar iarna trebuie lăsate în locul în care s-au dezvoltat armonios.

Cum știi de câtă lumină au nevoie
Plantele care au frunzele de un verde închis, strălucitor, au nevoie de mai multă lumină decât cele care au foliajul de un verde pal sau gălbui. De aceea, plantele de interior iubitoare de lumină au nevoie de ferestre orientate spre răsărit sau spre sud, dar ai grijă să nu le ardă soarele puternic pe timpul verii.

Rotește ghivecele din când în când
Nu este indicat să muți florile din locul în care s-au obișnuit, dar este bine să rotești ghivecele câte 30 de grade, o dată la câteva zile, astfel încât toate frunzele să capete aceeași cantitate de lumină. În acest fel, foliajul se va dezvolta uniform, mai ales în cazul plantelor cu frunzele dispuse în coroană precum violetele africane.

Nu ține plantele la temperaturi ridicate
În sezonul rece, avem tendința de a face prea cald în casă, atmosfera se usucă și plantele au de suferit. Temperaturile ridicate și aerul uscat sau proximitatea unui calorifer încins sunt nocive pentru flori, indiferent de specia lor. O atmosferă ușor mai răcoroasă este întotdeauna binevenită. Temperatura ideală pentru plantele de interior este cuprinsă între 18 și 24 de grade Celsius.

Curăță uscăturile și florile ofilite
Ai grijă să îndepărtezi regulat florile ofilite, frunzele uscate sau crenguțele care au început să se usuce. Folosește o foarfecă bine ascuțită, pe care o cureți cu alcool sanitar și taie uscăturile fără să atingi țesutul verde și sănătos, ca să nu provoci o rană mai mare plantei.

Continuarea aici