Atenționare meteo de vreme severă: Răcire accentuată și vânt puternic în mare parte din țară

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o atenționare de vreme severă pentru mai multe județe din țară.

Astfel, în intervalul 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 08, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.
Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.
Vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

COD GALBEN în intervalul 24 septembrie, orele 02 – 10, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei și zona montană.
În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

COD GALBEN în intervalul 24 septembrie, orele 10 – 23, în Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia și Transilvania, precum și zona montană.
În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăși 100…120 km/h.

Mihai Florea, AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.