Cazul Caracal: Gheorghe Dincă este acuzat de două omoruri, patru violuri şi profanare de cadavre

Gheorghe Dincă, suspectul din cazul Caracal, este acuzat de două crime şi patru violuri. Iar soţia sa este cercetată pentru complicitate la omor. După mai bine de o lună de anchetă, şeful DIICOT a făcut un rezumat al celei mai complexe cercetări criminalistice din ultimele decenii.

Anchetatorii au căutat în curtea lui Dincă 33 de zile, au scanat pământul, pereţii casei şi au săpat mai multe gropi adânci.

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a anunțat că la începutul lunii august, procurorii au emis un ordin european de anchetă pentru Italia și au dispus comisie rogatorie către autoritățile din SUA, pentru a identifica eventualele activități ale lui Gheorghe Dincă.

Distribuie prietenilor

„Confirmăm emiterea în 7 august 2019 a unui ordin european de anchetă către autoritățile judiciare din Italia, pentru obținerea informațiilor necesare, precum și dispunerea unei comisii rogatorii către autoritățile judiciare din SUA la data de 26 iulie. În 6 august s-a dispus comunicarea datelor privind existența conturilor bancare a datelor, privind veniturile și tranzacțiilor imoblizare, conturile societăților comerciale deținute de inculpat, de soția sa, fiica sa, cei trei fii, de ginere”, a spus șeful DIICOT într-o declaraţie de presă, potrivit stiri.tvr.ro.

Potrivit lui Felix Bănilă, pe 14 august 2019, cele 4 mașini ale lui Gheorghe Dincă au fost indisponibilizate.

„La 19 august s-a dispus efectuarea unor activități pe teritoriul Italiei pentru identificarea bunurilor mobile și imobile si a sumelor de bani din activități ilicite. La aceași dată s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra soldului contului deschis de inculpat la BRD și asupra eventualelor sume de bani viitoare”, a mai spus Bănilă.

Felix Bănilă a anunțat că au fost trimise INML să analizeze, pe lângă oasele găsite în pădurea din Caracal, și mai multe materiale textile și fragmente osoase, dar și nasturi, capse, agrafe de păr și un cercel. Șeful DIICOT a mai spus că într-o groapă săpată în curtea lui Dincă au fost găsite oase.

„În curtea inculpatului au mai fost descoperite și alte fragmente osoase într-o groapă săpată în pământ, a căror expertizare genetică au fost de indată dispusă de specialiștii INM prin ordonanța de 7 august”, a declarat șeful DIICOT, Felix Bănilă.

Potrivit procurorului-șef, tot în data de 7 august, specialiștilor din Instutul Național de Criminalistică li s-a cerut stabilirea profilului genetic a unei persoane din anturajul lui Gheorghe Dincă.

Continuarea pe stiri.tvr.ro