Cazul Ditrău sau intoleranța vecină cu nebunia. 300 de localnici, în frunte cu preotul cer alungarea a doi muncitori străini

Cazul Ditrău începe să sperie. 300 de persoane s-au strâns la Casa de Cultură pentru a vorbi despre prezența celor doi muncitori din Sri Lanka, angajați la fabrica de pâine din localitate. Gazdele la care au stat cei doi venetici, oameni cumsecade, brutari de meserie, au fost amenințate de băștinașii furioși că vin străinii și le violează femeile. Așa că să-i dea afară, altfel pot să li se arindă casele. Aproximativ 300 de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Casa de Cultură din Ditrău, pentru a discuta nemulţumirile legate de prezenţa în localitate a celor doi muncitori sri-lankezi.

Primarul Puskas Elemer s-a adresat oamenilor cu lacrimi în ochi şi i-a îndemnat să se roage, moment în care cei prezenţi, alături de preotul din sat, Biro Karoly, au rostit „Tatăl Nostru”, transmite Agerpres.ro.

Miercuri, aproximativ 200 de localnici din Ditrău, în frunte cu preotul romano-catolic Bíró Károly, s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le e teamă ca la ei în comună „să nu vină un val de migranţi”, care să le impună cultura lor.

Distribuie prietenilor

Cei mai îndârjiți că le este periclitat trecutul și tradițiile par a fi secuii din zonă și preotul lor care a rămas insensibil la argumentul că unul din cei doi brutari e de aceeași religie cu el. Nu mă interesează, a spus nervos preotul catolic.

De notat că din localitate lucrează în diverse țări ale continentului și nu doar în Europa, maghiari și români din Ditrău. Ei nu întâmpină probleme xenofobe pe unde se află și muncesc pentru o pâine mai bună. Patronii fabricii de pâine spun că au apelat în disperare de cauză la muncitori străini, cei de aici fiind plecați prin lume.

D. Dumitru, AMPress