Ce riscuri îți amenință sănătatea, în funcție de anotimpul în care te-ai născut

Vremea, frigul sau căldura, lumina sau umiditatea ne influențează sănătatea și imunitatea. Nu mai este niciun secret pentru nimeni că anotimpul în care ne naștem și condițiile de vreme prezintă anumite riscuri care amenință sănătatea. Iată câteva studii recente pe această temă.

Riscuri de sănătate pentru persoanele născute primăvara
Cancer de piele: persoanele născute primăvara, îndeosebi în luna mai, au un risc cu 20 de procente mai mare să sufere de melanom și cancer de piele, față de cele născute toamna. Expunerea prelungită a bebelușilor la razele ultraviolete, în primele luni de viață, prezintă un factor de risc în acest sens și le amenință sănătatea.

Menopauza timpurie: un studiu realizat în Italia, la care au participat 3.000 de femei, a evidențiat faptul că femeile născute primăvara au ajuns la menopauză înainte de a împlini 49 de ani; în schimb, femeile născute toamna sau iarna intraseră la menopauză cu aproximativ un an sau chiar doi ani mai târziu.

Distribuie prietenilor

Ce amenință sănătatea persoanelor născute vara
Probleme de vedere: expuși o perioadă lungă de timp la lumina puternică a soarelui, bebelușii care vin pe lume vara prezintă un risc crescut să aibă probleme de vedere și să poarte ochelari din primii ani de viață.

Dispoziții schimbătoare: persoanele născute vara sunt mult mai predispuse unui temperament schimbător, ele trec mult mai ușor de la tristețe la bucurie, spre deosebire de persoanele născute în perioada rece a anului, care își controlează mult mai bine dispozițiile de moment.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro