AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cel mai bun borș de perișoare! Uite secretele moldovenești pentru o rețetă pe cinste!

Borșul de perișoare este o rețetă extrem de populară în regiunea moldovenească, fiind delicios și ușor de preparat. Deși pare simplu de realizat, trebuie să ai o rețetă bună și ingrediente de calitate pentru a ieși perfect. Vrei să descoperi secretele acestei rețete culinare?

 

 

Uite cum poți prepara cel mai bun borș de perișoare!

  1. Ingrediente de calitate

 

Pentru un borș bun, trebuie să alegi ingredientele de calitate. Vei avea nevoie de un os de vită, 400 g carne de vită, 50 g griș, o ceapă, 2 morcovi, o țelină, un păstârnac, sos de roșii, verdeață, sare, piper și 5 litri de apă. Motivul pentru care moldovencele fac cea mai bună mâncare este că folosesc produse naturale, carne grasă pentru aromă intensă și legume bio. Dacă nu știi de unde poți obține aceste produse, descoperă varietatea de legume proaspete de la auchan.ro, aici fiind disponibile toate ingredientele necesare acestei rețete. Dacă îți place gustul de cimbru, poți adăuga și câteva crenguțe din varianta sa uscată, având o aromă aparte. Nu uita să întrebi ceilalți membri ai familiei sau invitații, după caz, dacă preferă să nu folosești cimbru sau alte condimente, întrucât nu toată lumea suportă gusturile intense.

 

  1. Secretul principal

 

Dacă ai observat mai sus, pe listă apare și nevoia unui os de vită. Ei bine, acesta reprezintă secretul pentru orice borș delicios, dar mai ales când vine vorba despre cel cu perișoare. Trebuie să fierbi osul de vită în cei 5 litri de apă. Supa rezultată se strecoară și se folosește ca bază pentru borș, adăugând doar legumele, perișoarele și verdeața la final. Faptul că folosești un os de vită îi conferă gustul delicios, mult mai intens decât cel al unui borș doar din perișoare. Poți folosi și un cub de legume dacă dorești, dând și acesta un plus de aromă borșului tău.

 

  1. Perișoarele

 

Perișoarele sunt cele mai greu de făcut, însă nu durează atât de mult timp pe cât ai crede. Amesteci carnea tocată cu griș, o lingură de ulei, un ou, sare, piper și verdeață și le faci rotunde, nici prea mici, nici prea mari, întrucât ele cresc în mărime la fiert. Pentru a fi cât mai bune, se adaugă și ceapă călită, sau praz, după preferințe. Astfel, vor avea un gust perfect și vor fi fragede. Acestea se fierb în apă, iar când sunt gata, se adaugă să tragă un clocot în supă, alături de legume și de sosul de roșii. Chiar înainte să stingi focul, se adaugă verdeața – pătrunjel, mărăr – și se acoperă cu un capac.

Așadar, chiar și borșul de perișoare, care este considerat a fi ușor de făcut, are câteva secrete pe care trebuie să le știi pentru a-l prepara în mod perfect. Respectă sfaturile de mai sus și cu siguranță vei avea succes la următoarea masă în familie. Servește-l cu mămăligă, brânză de vacă și ardei iuți pentru cea mai bună și copioasă masă, în stil tradițional românesc.

 

Sursa foto: pexels.com

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!