Cîțu: I-am salvat de la ridicol. Fac apel la membrii USR să se dezică de acțiunile liderilor lor din Parlament

Premierul Florin Cîțu spune că liderii USR PLUS au susținut acțiunile membrilor AUR de joi de la citirea moțiunii de cenzură din Parlament, când aceștia au încercat agresiv să-l înlăture pe vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Roman de la prezidiul plenului reunit, deoarece nu avea dreptul să conducă ședința.

“Avem probleme de rezolvat. Nu ne putem permite această criză politică. Cer maturitate și responsabilitate la oamenii politici să înțeleagă situația prin care trece nu numai România, toată Europa. Suntem în pandemie și nu ne permitem să avem o criză politică.
Și acum spun. Poți să retragi moțiunea și să vii la masă să discutăm. Deși, după ce ai legitimat un partid cum este AUR, după ce am văzut ieri în Parlament președintele USR stând pasiv și uitându-se cum acei parlamentari fără mască bruscau un coleg de-al meu și chiar nu spuneau nimic, astfel de atitudini nu pot fi tolerate. Avea posibilitatea președintele USR, Dan Barna, ieri în Parlament să pună stop, să fie el care pune stop acestor evenimente.

Credeam că suntem la masă cu un partid proeuropean, care nu susține violența de niciun fel în Parlament. Din păcate, se pare că m-am înșelat. Sunt sigur că între membrii USR, votanții USR sunt oameni care gândesc și simt ca noi. Sunt oameni care au viziuni proeuropene, care cred în democrație, care nu cred că violența este un mod prin care să-ți impui punctul de vedere și acei oameni sunt sigur că sunt dezamăgiți și se simt așa de decizia liderilor acestora, Dacian Cioloș și Dan Barna să facă o alianță care ieri a fost foarte clară.
Nu poate nimeni să nege că, ieri, acțiunile din Parlament ale celor de la AUR nu au fost clar susținute de conducerea USR.

Distribuie prietenilor

Fac apel la toți oamenii din USR care încă simt proeuropean și vor democrație în România să se dezică de acțiunile liderilor lor din Parlament de ieri.
Vă dați seama ridicolul situației de ieri dacă nu le acceptam demisiile, își citeau o moțiune împotriva propriilor acțiuni. I-am salvat de acest ridicol”, a spus Florin Cîțu, vineri, potrivit digi24.ro.

Plenul reunit al Parlamentului, convocat joi pentru citirea moţiunii de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR împotriva Guvernului Cîțu, a început cu un scandal uriaș, având ca miză cine conduce ședința, în lipsa lui Ludovic Orban, care și-a delegat atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților și a absentat. Deputatul PNL Florin Roman s-a ținut cu mâinile de microfon, în timp ce chestorii trăgeau scaunul de sub el, în încercarea de a conduce ședința plenului reunit.