Cum prepari cei mai buni mici de casă – REȚETA AUTENTICĂ

Azi e sâmbătă, e sărbătoare și, prin multe locuri, sfărâie grătarele. Micii sunt și ei în proximitatea meselor, gata să aterizeze în farfurii. Știi să-i faci corect? Asta e cea mai veche rețetă de mici pe care poporul român o are. Se spune că ei vin din alte țări, că bucătăriile se intersectează și iau una de la alta ce e bun. Noi facem mici de când ne știm. Sunt buni și îi vor face și cpiii noștri.Deși, după cum e normal, fiecare zonă, fiecare gospodar a adaptat rețeta după propriul gust, asta e rețeta la baza căreia stau toate cele de acum. Fă micii românești de casă, așa cum o făceau strămoșii noștri, e atât de simplu!

INGREDIENTE
• 500 g carne tocată (mix vită, porc, chiar și oaie)
• 200 ml zeamă de oase de vită
• 3 căței de usturoi
• 1/2 linguriță de bicarbonat
• Condimente (cantitatea o stabilești după propriul gust): sare, piper, cimbru, ienibahar, boia, rozmarin
PREPARARE
Deși carnea este deja tocată, de preferat ar fi să o mai dai printr-un robot sau o mașină de tocat. Condimentele vor pătrunde mai bine într-o pastă mai moale. Amestecă bine, adăugând treptat zeama de oase.
Adaugă condimentele, amestecă energic. Adaugă usturoiul, amestecă din nou energic. La final, adaugă și bicarbonatul. Dacă vrei, poți să și guști, ca să potrivești cum trebuie aromele.
Cel mai important lucru, secretul unei paste de mici cât mai gustoase? Nu trebue să îi pui imediat pe grătar! Formează micii și lasă-i în frigider între 3 și 24 de ore, ca să se pătrundă bine carnea de condimente.
Ca să aibă crustă rumenă și interior suculent, micii trebuie puși când grătarul/tigaia sunt bine încinse. Se prăjesc întâi câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i cel mult 10 minute și scoate-i rapid, nu vrei să devină fazi și uscați!
Sursa – retete.unica.ro