AM Press Logo
Muzeul Pietrei

De ce compania dvs. are nevoie de un email securizat?

In caz ca va intrebati daca compania dvs. are nevoie de securitate suplimentara si avansata pentru email, raspunsul este simplu: DA. Motivul este destul de simplu: peste 90% din atacurile cibernetice incep cu e-mailuri rau intentionate. Acest lucru inseamna ca daca afacerea dvs. foloseste e-mailul este in pericol.

De ce securizarea emailului este importanta?

Utilizarea e-mailului si a unei solutii eficiente pentru a bloca amenintarile si e-mailurile nedorite, cum ar fi spamul, phishing-ul si ransomware-ul, este direct legata de productivitatea si performanta companiei.

Majoritatea companiilor utilizeaza emailul ca unul dintre principalele instrumente de comunicare. Inseamna ca un angajat primeste numeroase emailuri pe zi, in medie peste 100 emailuri/zi. Insa 90% din acestea sunt emailuri nesolicitate si periculoase sau doar emailuri nedorite (junk email).

Daca luam acesti factori: importanta e-mailului pentru companii si volumul mesajelor, putem intelege de ce e-mailul este vectorul numarul unu al atacurilor si al amenintarilor.

Pe de o parte, echipa IT trebuie sa se asigure ca pe langa securitate e-mailul este intotdeauna disponibil. Pe de alta parte, restul companiei trebuie sa se concentreze pe activitati importante si esentiale, fara a pierde timp si energie cu e-mailurile nedorite si chiar rau intentionate.

In ciuda acestui fapt, multe companii trec cu vederea importanta unui email securizat pana in momentul in care apare un incident grav de securitate, o situatie foarte frecventa in prezent.

Exista cateva explicatii posibile pentru aceasta lipsa de atentie acordata e-mailului de afaceri.

De ce companiile ignora securitatea e-mailurilor?

Va prezentam 3 dintre motivele principale pentru care unele companii nu investesc in solutii avansate de securitate a e-mailurilor.

1. Companiile cred ca furnizorii de servicii de email asigura securitatea

Multe companii inca se bazeaza pe setarile de securitate de baza furnizate de furnizorii lor de servicii de e-mail, precum G Suite, Microsoft Office 365, Yahoo, etc.

Potrivit Gartner, piata de e-mail bazata pe cloud este dominata de Microsoft Office 365 si G Suite. In ciuda acestui fapt, clientii  raporteaza nemultumirea fata de capacitatile disponibile in mod nativ si, prin urmare, aleg sa completeze cu produse terte. Nu este doar cazul Office 365 si G Suite, cu si a altor furnizori de servicii de e-mail.

In acest scenariu se incadreaza HostX.ro, oferind o solutie avansata de securitate email pentru companii de toate dimensiunile, indiferent de platforma de email utilizata. Spam Experts este un serviciu de securitate in cloud pentru emailurile dvs., cu ajutorul caruia va protejati afacerea de spam, malware si fraude online, avand o rata de detectie a Spam-ului de 99,98%.

2. Companiile considera ca securitatea suplimentara a emailului este o povara

Unele companii nu sunt preocupate de prevenire. Adoptarea unei solutii suplimentare de securitate a e-mailului nu este vazuta ca o investitie, ci ca o povara. In acest caz, trebuie sa luam in considerare cel putin trei aspecte:

  • Financiar

Costa mult mai mult si necesita mai multa munca pentru a face fata consecintelor unei scurgeri de date sau a unei infectii decat a investi in prevenire. In plus, atunci cand apare un incident, acesta afecteaza de obicei brandul si reputatia companiei. In functie de caz, un atac poate insemna faliment.

  • Legal

Securitatea e-mailului ar trebui privita ca un punct cheie intr-un proiect pentru respectarea legilor privind protectia datelor, cum ar fi GDPR. In caz contrar, compania s-ar putea confrunta cu amenzi si sanctiuni din cauza incalcarilor datelor cauzate de amenintari si atacuri prin e-mail.

  • Preventiv

Amenintarile cibernetice evolueaza constant. Conform raportului Europol, in fiecare zi sunt raportate 230.000 de noi variante de malware iar incidentele de securitate care implica phishing au crescut cu 110% in 2020. Prin urmare, este important sa actionam preventiv.

→Un motiv in plus de a alege Spam Experts pentru un email securizat: pe de o parte, solutia anti-Spam pentru email Spam Experts ofera protectie impotriva noilor forme de Spam si malware, detectand si blocand noile amenintari in timp real. Pe de alta parte, echipa tehnica HostX se ocupa 24×7 de administrarea cloud-ului Spam Experts oferindu-va libertatea deplina de a va ocupa de afacerea dvs. Astfel, securitatea suplimentara a emailului nu mai este o povara pentru dvs.

3. Companiile nu se considera o tinta a atacurilor

Multe companii nu se considera potentiale victime ale atacurilor si fraudei, in principal datorita dimensiunii sau industriei lor insa este o greseala. Datele arata ca aproape 30% din incalcari implica intreprinderile mici. Cu alte cuvinte, toata lumea este o tinta potentiala.

 

Ce poate face un e-mail rau intentionat?

Un simplu e-mail rau intentionat poate opri o companie intreaga, provocand pierderi financiare si chiar intelectuale mari in cazul pierderii datelor. E-mailurile rau intentionate sunt concepute pentru a pacali si convinge companiile si oamenii si au mai multe scopuri diferite:

  • Fraude de tipul Business Email Compromise (BEC) – o frauda complexa ce tinteste companiile ce lucreaza cu furnizori sau clienti straini  si folosesc frecvent platile prin transfer bancar. Au drept scop convingerea angajatilor si partenerilor de afaceri sa transfere bani. Pentru aceasta, criminalul cibernetic se da drept un executiv la nivel inalt.
  • Fraudare a platilor – Multe e-mailuri de phishing sunt create cu scopul de a determina oamenii si companiile sa plateasca facturi false, de ex. o noua factura de la furnizorul de energie.
  • Furt al datelor de autentificare – unul dintre principalele obiective ale atacurilor de phishing. Dupa ce a obtinut numele de utilizator si parola unui angajat, hackerul poate accesa sistemul companiei pentru a fura date sensibile si, de asemenea, pentru a raspandi programe malware.
  • Raspandirea programelor malware, precum ransomware – Multe e-mailuri rau intentionate contin adrese URL si atasamente care ascund malware, cum ar fi ransomware, troieni si spyware. Un atac ransomware poate cripta date si sisteme, in timp ce un troian poate colecta in secret datele companiei.

 

Concluzie

Avand in vedere ca mai multe tipuri de amenintari circula prin e-mail – cum ar fi malware, spam, phishing si BEC – companiile nu ar trebui sa isi lase datele sensibile protejate numai de setarile de securitate de baza ale furnizorilor lor de e-mail.

La urma urmei, chiar daca G Suite, Office 365 si alte servicii de e-mail au propriile mecanisme de protectie, investitia intr-o solutie avansata de protectie a e-mailului, cum este Spam Experts, va oferi mai multa siguranta si eficienta.

Cu o astfel de alegere, compania dvs. previne incalcarea datelor, infectarile cauzate de malware si chiar complicatiile datorate legilor si reglementarilor privind protectia datelor personale.

Spam Experts utilizeaza invatarea automata pentru a imbunatati securitatea emailurilor companiilor, eliminand mailurile de tip spam inainte ca acestea sa ajunga in reteaua dvs. Detecteaza instantaneu noile forme de spam si malware, aplica imbunatatiri continue in analize si colectii de date securizate, identificand majoritatea problemelor legate de securitatea corespondentei dvs.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!