Dincă a fost trimis în judecată pentru uciderea Luizei și Alexandrei. Detalii înfiorătoare despre ultimele ore din viața celor două copile

În sfârșit, Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru crimele făptuite și alte fapte abominabile decurgând din acestea – viol, răpiri, profanare de cadavre. Uciderea Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, sunt primele din cele opt capete de acuzare.  În rechizitoriul  procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism sunt descrise momentele cumplite prin care au trecut cele două adolescente în ultimele ore de viață, ele fiind violate și ucise cu sânge rece.

Conform rechizitoriului, Alexandra Măceșanu a fost lovită cu pumnul în față și sugrumată, iar apoi trupul ei a fost incinerat în butoiul din curtea monstrului din Caracal.

Pe 25 iulie 2019 în jurul orei 12.00 „observând că aceasta (Alexandra-n.r.) a reuşit să-şi desfacă lanţul cu care era legată de pat, să îşi scoată banda adezivă de la ochi (fără a putea să se elibereze de sfoara groasă de la picioare) şi că ţinea în mână un telefon vechi găsit în cameră, având o atitudine total schimbată (victima minoră efectuase mai multe apeluri la SNAU 112, de pe telefonul găsit în camera inculpatului), lovindu-se şi de refuzul categoric al victimei de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, cu intenţie, i-a aplicat acesteia cel puţin o lovitură cu pumnul în zona capului şi în timp ce se afla întinsă la pământ, a sugrumat-o cu ambele mâini, cauzându-i astfel decesul”, se arată în rechizitoriul trimis instanţei. Înainte însă Dincă a telefonat familiei victimei căreia i-a comunicat că fata a părăsit „voluntar” teritoriul României, iar apoi i-a ars trupul: ”În jurul orelor 13.00, după ce a comis infracţiunea de omor calificat asupra victimei minore M.M.A., în locuinţa sa din municipiul Caracal, Judeţul Olt, în scopul ascunderii noii infracţiuni de omor pe care o săvârşise, a ars cadavrul victimei, punându-l în acelaşi butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale şi pe care îl folosise şi în cazul victimei precedente (Luiza Melencu-n.red.). Cenuşa şi resturile osoase au fost depistate în acest butoi, în dimineaţa zilei de 26.07.2019, la orele 06.00, cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal”, arată procurorii.

Distribuie prietenilor

Luiza, în schimb, a fost violată în repetate rânduri, iar apoi, după ce a refuzat să se mai supună unui viol, ea a fost bătută până și-a dat ultima suflare.

„Inculpatul a adăpostit victima în perioada 14 – 17.04.2019 (în locuinţa sa din municipiul Caracal, judeţul OLT) prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală ţinând-o permanent imobilizată de pat cu un lanţ metalic, legată la ochi cu bandă adezivă, iar la mâini şi la picioare cu sfoară/ bandă adezivă, în scopul exploatării sexuale în interes propriu, fapt care, potrivit legii, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de „trafic de persoane”.

În aceeaşi perioadă, în baza unei unice rezoluţii infracţionale, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, inculpatul G.D. a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu victima M.L.M., în vârstă de 18 ani”, arată procurorii, care au explicat și momentul uciderii ei:

”În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, la 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, inculpatul G.D. i-a aplicat, cu intenţie, victimei M.L.M., multiple lovituri puternice cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, respectiv capul şi cutia toracică, în timp ce aceasta era imobilizată (legată de pat), lovituri care au condus la decesul acesteia. Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracţiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale. Cenuşa, fragmentele osoase şi celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate şi abandonate în vegetaţie, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal”, se arată în document, potrivit Adevărul.ro.

Gheorghe Dincă este acuzat oficial că le-a ucis pe Alexandra și Luiza. Dosarul Caracal conține opt infracțiuni: trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni.

Preluat de la a1.ro