Incident de o cumplită violență. Doi poliţişti în misiune, bătuţi măr de o familie de rromi, gata să fie împușcați

Incidentul s-a petrecut noaptea trecută, în județul Vâlcea, când o dubă a trecut pe lângă  doi polițiști aflați în misiune, care au făcut semnul de oprire. În mașină se aflat doi bărbați care și-au continuat în viteză fuga. Au fost trase mai multe focuri de armă, dar fugarii și-au continuat drumul până în satul Călina, din comuna vâlceană Prundeni,  unde au oprit în fața unei case.

Cei doi din mașină, de etnie rromă, și rudele lor care au ieșit din casă, i-au deposedat pe polițiști de arme și i-au bătut până la desfigurare. Conform presei din zonă, cei doi polițiști au fost așezați în genunchi în curtea agresorilor și amenințați cu pistoalele pe care li le luaseră. Un tânăr care pusese pistolul la tâmpla polițistului a apăsat pe trăgaci, dar arma fusese golită, fiindcă în timpul urmăririi toate gloanțele fuseseră trase.

Făptașii au fost reținuți, iar Poliția Vâlcea anunță că se fac cercetări. Nu au fost comunicate detalii legate de ce se afla în mașină, cu toate că până la venirea ajutoarelor polițienești, făptașii puteau ascunde ”marfa”,  dacă ea era motivul sustragerii de la controlul de rutină.

Distribuie prietenilor

Mădălina Stoica, AMPress