Două moldovence, arestate în SUA, în urma violențelor de la Capitoliu

O moldoveancă în vârstă de 28 de ani a fost arestată în urma violenţelor din 6 ianuarie de la sediul Congresului american. Tânăra a ajuns în custodia poliţiei pentru că s-a aflat pe teritoriul Capitoliului după ce autorităţile de la Washington au decretat stare de asediu.

Cristina Malimon locuieşte în oraşul american Portland. Aceasta a fost reţinută de poliţiştii americani miercuri seară, după ce a fost surprinsă în zona Capitoliului după ora 18:00, în perioada stării de asediu.

Potrivit publika.md, Cristina se afla în zonă împreună cu mama ei, Yevghenia Malimon, în vârstă de 54 de ani, care a fost şi ea reţinută. Potrivit Poliţiei Metropolitane de la Washington, cele două femei au fost eliberate după câteva ore. Moldovencele au primit interdicţie de a mai intra în capitala Statelor Unite.

Distribuie prietenilor

Într-o postare pe Facebook, în care vorbeşte despre libertate, democraţie şi credinţă, tânăra spune că este născută în Republica Moldova.

„M-am născut în Moldova, un stat din estul Europei, din fosta Uniune sovietică, ţară care a fost socialistă, unde nu îţi era permis să crezi în Dumnezeu sau orice putere supremă!”.

Cristina este vicepreşedintele Organizaţiei Tinerilor Republicani din statul Oregon. Paginile sale de Facebook şi Instagram abundă în postări în susţinerea preşedintelui în exerciţiu al lui Donald Trump.