Furtunile năprasnice, de duminică seara, au făcut ravagii în mai multe părți de țară

0 78

După temperaturile caniculare, peste mai multe zone din țară s-au abătut duminică seara furtuni năprasnice care au smuls acoperișuri, au dărâmat copaci și stâlpi de înaltă tensiune, iar grindina a distrus mașini.
Furtunile de duminică după-amiază au dărâmat stâlpi de curent în comuna Șuncuiuș, un copac a căzut peste liniile de tren și un stâlp de comunicații s-a prăbușit între Vadu Crișului spre Șuncuiuș.

Grindină uriașă la Arad. În mai puțin de jumătatea de oră, furtuna a pus la pământ mai mulți copaci care au căzut direct pe șosea. Mai mulți șoferi au rămas astfel blocați între copacii căzuți, fiind solicitat ajutorul pompierilor la numărul unic de urgență 112. Pe lângă arborii căzuți și pe lângă o sperietură zdravănă, mai mulți arădeni aflați pe șosele au rămas fără parbrize la mașini, dar și cu daune considerabile pe caroseria autoturismelor după ce din cer a început să cadă gheață cu diametrul de aproximativ patru centimetri.

Turiști surprinși de viitură în Sibiu. Pompierii au reușit să salveze 12 persoane, dintre care patru copii, care au fost surprinși de o viitură în mijlocul râului Avrig, a anunțat, duminică, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu.

Zeci de copaci căzuți la Iași. Zeci de copaci au fost rupţi şi puşi la pământ în timpul unei furtuni puternice care a avut loc duminică după-amiază în municipiul Iaşi, iar zeci de străzi au fost inundate de şuvoaiele puternice de apă.
Silvia Bolohan, purtător de cuvânt al Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Iaşi, a declarat că în timpul furtunii au fost primite la serviciul de urgenţă 112 peste 30 solicitări.
Majoritatea apelanţilor reclamau faptul că vântul puternic a rupt crengi mari, care au căzut fie pe carosabil, fie peste maşinile parcate.
Din cauza ploii abundente, mai multe străzi au fost inundate, majoritatea acestora fiind între zonele Podu Roş – intersecţia Cantemir, pasajul Galata.

Copaci căzuți, acoperiș smuls în Mureș. Mai multe ţigle au fost desprinse duminică de pe acoperişurile unor case, doi copaci au fost smulşi de vânt iar un subsol a fost inundat în urma unei furtuni însoţite de o ploaie abundentă care a avut loc în judeţul Mureş.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, maior Cristian Virag, a declarat pentru AGERPRES că în satul Dedrad din comuna Batoş, mai multe ţigle de pe acoperişurile a 20 de case au fost luate de vânt, iar în oraşul Târnăveni, acoperişul de tablă al unei clădiri a fost smuls de furtună.Citiți mai mult pe Realitatea.net

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.