Gabriela Firea, anunţ despre protestul diasporei din 10 august

Românii din Diaspora au anunțat un protest uriaș față de guvernarea PSD-ALDE, programat la data de 10 august, care ar urma să aibă loc în Piața Victoriei din București.

Edilul Bucureștiului, Gabriela Firea, se va întâlni luni cu reprezentanții instituțiilor responsabile de ordinea, liniștea publică și siguranță cetățenilor, pentru a stabili posibilitatea organizării ”în deplină siguranță” a unui eveniment ”de amploarea” celui anunțat de românii din Diaspora. Precizarea vine după ce în presă apăruse informația că Primăria Capitalei nu a autorizat mitingul programat la 10 august.

”Se vor avea în vedere aspecte esențiale în desfășurarea manifestării, cum ar fi accesul la spitalele din zonă, afluirea și defluirea participanților, circulația autospecialelor de intervenție medicală, pompieri, ISU etc.
Astfel, la această ședința au fost invitați să participe șefii următoarelor instituții: Jandarmeria, SRI, SIE, Prefectură Capitalei, Poliția Rutieră, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Poliția Locală, RATB, Serviciul de Ambulanță București Ilfov, ISU, precum și reprezentanți ai Direcțiilor din Primăria Capitalei cu atribuții în acest domeniu”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, potrivit realitatea.net

”Am fost și voi rămâne un adept al libertății de exprimare. Am fost și voi fi un om care respectă legea. Este simplu să nu ai nicio responsabilitate legală și să acuzi ori să jignești, de pe margine, cum se întâmplă în aceste zile. Este regretabil că o manifestație a diasporei este politizată de USR și PNL, partide care vor să confiște acțiunea românilor din afară granițelor. Și eu am membri din familie și prieteni care muncesc sau învață în afară țării și aș fi ultima persoană care să facă un gest negativ la adresă diasporei. Mai presus de orice, însă, trebuie să respectăm toți legile și regulile. Cu siguranță, în întâlnirile de săptămâna viitoare, se vor găsi soluții legale și eficiente și pentru acest eveniment, cu garantarea siguranței tuturor cetățenilor. Dacă se dorește organizarea unui eveniment cu 10.000 de persoane, 100.000 de persoane sau 1.000.000 de persoane, teoretic, totul este posibil dacă organizatorul își asumă responsabilitățile ce decurg din lege și toate instituțiile statului conlucrează pentru a garanta siguranță cetatenilor”, precizează edilul, în același document.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.