Globurile de Aur 2021: Ce filme sunt favorite să câștige marele premiu

Cea de-a 78-a ediție a Globurilor de Aur este programată pe 28 februarie.

Nominalizările au fost anunțate la începutul lunii februarie, iar la categoria cel mai bun film – dramă, lupta se va da între Nomadland, The Trial of the Chicago 7, Mank, Primising Young Woman și The Father.

Cum arată lista favoritelor la pariuri:

Distribuie prietenilor
  1. Nomadland – Acest film este considerat favorit să câștige marele premiu, având cota 1.65. Recenziile lui Nomadland sunt excelente, după prezențele la festivalurile de la Veneția și Toronto, unde a câștigat marile premii. După ce a fost primul film din istorie care a câștigat marele premiu la aceste două festivaluri, Nomadland are șanse bune să încununeze succesul cu încă un premiu, obținut la Globurile de Aur. În schimb, lansarea pentru public este programată pe 19 februarie în SUA, cu câteva zile înainte de gala Globurilor de Aur. Filmul spune povestea lui Fern, o femeie de peste 60 de ani, care și-a pierdut toate avuțiile în timpul Marii Recesiuni. Fern, interpretată magistral de Frances McDormand, pornește într-o călătorie în Vestul Americii ca nomad într-un van. Un alt amănunt inedit este bugetul filmului, ce variază între 4 și 6 milioane de dolari.
  1. The Trial of the Chicago 7 – Este cotat cu șansa a doua să câștige Globul de Aur, potrivit datelor disponibile în secțiunea oferte pariuri de pe 888sport. Cota The Trial of the Chicago 7 este 3.00, dar acest film a avut recenzii foarte bune. Producția este disponibilă inclusiv în România, pe Netflix, și spune povestea a 7 protestatari judecați în SUA după ce au militat împotriva războiului din Vietnam. Ei au fost acuzați de incitare la proteste și conspirații împotriva statului. Deși veneau din medii diferite, cu personalități care cu greu s-au înțeles, cei 7 acuzați au reușit să stârnească multă emoție și au beneficiat de simpatia publicului, dar aveau de confruntat un sistem ostil. Povestea este inspirată din fapte reale, iar filmul a avut un buget de 35 de milioane de dolari. Încasările de până acum au trecut de 107 milioane de dolari.
  1. Mank – Este filmul cu cele mai multe nominalizări la Globurile de Aur 2021, având șase la număr. La casele de pariuri este cotat cu a treia șansă să câștige la categoria „cel mai bun film – dramă”, având cota 7.50. Mank este un film biografic, care ne prezintă povestea scriitorului american Herman J. Makiewicz din timpul realizării scenariului pentru filmul Citizen Kane, dar și problemele apărute ulterior în perioada de producție. Din distribuția acestui film fac parte actori precum Gary Oldman (cel care îl interpretează pe Herman J. Makiewicz), Amanda Seyfried, Lily Collins și Arliss Howard. Filmul a fost lansat deja în cinematografele din SUA, dar este disponibil și pe Netflix.
  1. Promising Young Woman – E cotat cu șansa a patra la categoria „cel mai bun film – dramă”, având cota 15.00. Promising Young Woman ne spune povestea unei femei care încearcă să-și răzbune cea mai bună prietenă, după ce acesta a fost victima unui viol. Premiera mondială a avut loc în urma cu un an la Sundance Film Festival, iar în cinematografele din SUA a apărut pe 25 decembrie 2020. Recenziile au fost pozitive, iar National Board of Review l-a numit unul dintre cele mai bune 10 filme din 2020. Din distribuție fac parte Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie și Clancy Brown, iar regia îi aparține lui Emeral Fennell.
  2. The Father – Această coproducție franco-britanică are șansa a cincea, cota fiind 21.00. În rolurile principale se află Anthony Hopkins și Olivia Colman. Hopkins interpretează rolul unui bătrân galez care trebuie să gestioneze pierderile de memorie, ajutat de fiica sa. Premiera mondială a avut loc acum un an la Sundance Film Festival, iar în cinematografe va ajunge în vara acestui an. Filmul a avut un buget de aproximativ 20 de milioane de dolari.

Lista completă a nominalizărilor pentru Globul de Aur 2021:

Cea mai bună dramă cinematografică: ​​Mank; The Father; Nomadland; The Trial of the Chicago 7; Promising Young Woman.

Cel mai bun film muzical sau de comedie: ​ Hamilton,; Music; Borat Subsequent Moviefilm; Palm Springs; The Prom.

Cele mai bune seriale de televiziune, drama: The Crown; Lovecraft Country; The Mandalorian; Ozark; Ratched.

Cele mai bune seriale de televiziune, muzicale sau comedie: ​​Schitt’s Creek; The Great; The Flight Attendant; Ted Lasso; Emily in Paris.

Cel mai bun film cinematografic, limba străină: ​​ Another Round; La Llorona; The Life Ahead; Minari; Two of Us.

Rol principal într-un film dramatic: Anthony Hopkins, The Father; Riz Ahmed, Sound of Metal; Chadwick Boseman, Ma Rainey’s Black Bottom;  Gary Oldman, Mank; Tahar Rahim, The Mauritanian.

Actriţă într-un film dramatic: Frances McDormand, Nomadland; Viola Davis, Ma Rainey’s Black Bottom; Andra Day, The United States vs. Billie Holiday, Carey Mulligan, Promising Young Woman; Vanessa Kirby, Pieces of a Woman; .

Actorul principal într-o comedie sau un film muzical: Sacha Baron Cohen, Borat Subsequent Moviefilm; James Corden, The Prom; Andy Samberg, Palm Springs; Lin-Manuel Miranda, Hamilton; Dev Patel, The Personal History of David Copperfield.

Actriţa principală într-un film de comedie sau muzical: ​​Michelle Pfeiffer, French Exit; Anya Taylor-Joy, Emma; Maria Bakalova, Borat Subsequent Moviefilm;  Kate Hudson, Music; Rosamund Pike, I Care A Lot.

Cel mai bun regizor: ​​Chloé Zhao, Nomadland; Regina King, One Night in Miami; David Fincher, Mank; Aaron Sorkin, The Trial of the Chicago 7; Emerald Fennell, Promising Young Woman.