IGSU: Peste 5000 de pompieri militari, pregătiți să intervină în urma fenomenelor meteo extreme

0 99

Peste 5000 de pompieri militari cu peste 3000 de mijloace tehnice sunt pregătiți să intervină în sprijinul populației și autorităților locale din zonele vizate de producerea unor fenomene meteorologice extreme, arată un comunicat remis, duminică, AMPress.
Având în vedere evoluția valorilor termice și a precipitațiilor sub formă de zăpadă însoțite de viscol, prognozate pentru perioada următoare, au fost pregătite mai multe grupări operative care să fie dislocate imediat în zonele unde fenomenele meteorologice se pot manifesta cu violență.
Astfel, pentru gestionarea optimă a situațiilor din teren, s-a dispus măsura dislocării spre județele din Estul si Sudul țării, 6 echipaje cu șenilate, 8 echipaje cu autofreze și 4 echipaje cu autospeciale de transport personal și victime multiple.
De asemenea, la nivelul inspectoratelor pentru situații de urgență din țară, au fost reactualizate procedurile de comunicare și colaborare cu toate autorităţile locale competente, pentru asigurarea protecției populației din zonele amenințate sau afectate.
Odată cu apariția primelor efecte de vreme rea, vor fi activate grupele operative la nivelul unităților ISU și vor fi suplimentate efectivele de intervenție cu personalul aflat în turele libere.
Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, IGSU recomandă celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.
De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.