În Prahova, , unicul . e ot n

post medical

, , , în care , î .

Acest post medical avansat, investiţie realizată de Consiliul Judeţean Prahova, va fi utilizat de către salvatori în cazul producerii de accidente colective şi dezastre cu manifestări deosebit de rapide şi cu un număr mare de victime.

Postul medical avansat de categoria a II-a este format din trei corturi, unul de triaj şi două de tratament, adecvate pentru a trata simultan cel puţin 30 de victime. Acesta include sisteme de încălzire, de iluminat la exterior şi interior, medicamente, materiale sanitare şi echipamente necesare acordării asistenţei medicale de urgenţă la un nivel avansat, arată CJ Prahova.

De asemenea, mai include echipamente proprii de ventilaţie şi monitorizare pentru cel puţin trei pacienţi, care vor putea putea primi simultan astfel de îngrijiri.

Postul medical avansat se află în custodia Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Sistemul medical va fi depozitat pe autospeciala pentru intervenţii la accidente colective şi calamităţi naturale. Acesta va fi transportat şi montat la locul intervenţiei, fiind utilizat pentru triajul şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă victimelor.

Postul medical va deservi atât Prahova, cât şi judetele limitrofe, fiind singurul post medical avansat de categoria a II-a din regiune.

Conform informațiilor transmise de Consiliul Județean Prahova, investiţia se ridică la 90.000 lei (fără TVA).

AMPress

Parteneri