Încă un simptom important al manifestării coronavirusului descoperit de medicii spanioli

Specialiștii din Spania au realizat studii potrivit cărora persoanele infectate cu noul coronavirus au încă un simptom, care a reușit să treacă neobservat..

Potrivit specialiștilor de la Spitalul Universitar din Madrid,  aproape 30 la sută dintre pacienții infectați cu noul coronavirus, prezentau inflamații la nivelul mucoasei bucale, citează newsweek.com. Mai mult decât atât, intervalul vârstelor este cuprins între 40 și 69 de ani, iar 40 la sută dintre pacienții care manifestă acest nou simptom de coronavirus sunt femei.

Specialiștii au relevat informații potrivit cărora durează aproximativ doisprezece zile de la infectarea cu noul coronavirus, până la apariția acestor inflamații bucale. Marea majoritate a pacienților care au fost de acord să participe la această analiză manifestau pete violet, roșii sau de culori închise (maro) în cavitatea bucală.

Distribuie prietenilor

Medicul Michele Green, de la Spitalul Lenox Hill din New Yorkm, Statele Unite ale Americii a declarat că „Este foarte uzual la pacienții cu infecții virale precum varicela să fie afectate mucoasele și să apară o iritație.”

Mai mult decât atât, cele mai recente studii demonstrează că și grupa sanguină joacă un rol important în modul în care se manifestă infecția cu noul coronavirus. Specialiști din mai multe țări au conchis că persoanele cu grupa sanguină A sunt expuși unui risc mai mare, în ceea ce privește contractarea virusului și dezvoltarea simptomelor severe.