Incendiu violent la casa preotului Moșneanu, din comuna Sângeru, județul Prahova

 

Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă seara, în jurul orelor 20.00, în comuna Sângeru, din judeţul Prahova, la casa preotului Laurenţiu Moşneanu. Potrivit primelor informaţii, focul ar fi pornit de la explozia centralei termice.

În casa cu parter şi etaj locuia părintele împreună cu soţia şi cele două fetiţe, iar la parter fratele acestuia, Lucian Moşneanu, cu familia lui, toți fiind la acea oră în locuință. Din fericire, toţi au reuşit să se salveze la timp, părinții să scoată fetițele afară.

Distribuie prietenilor

Cele două echipaje de pompieri au ajuns, spun vecinii, cu întârziere, chiar cu o mare și inadmisibilă  întârziere (dovadă este și fotografia făcută de AMPress când casa ardea în voie iar în față, pe șosea, la asfalt, nu era nici urmă de mașină de pompieri). Una ”a venit fără apă”, după ”o oră”, spune o vecină. Un punct de pompieri se află la Apostolache, comună vecină, fix la 7 km distanță. Puteau ajunge în trei minute, iar casa e la șoseaua principală, nu în pădure. Au stins  focul (continuă la această oră, 21.10 în unele subansamble), dar casa, construită cu trudă de cele două familii, ca și toate bunurile din interior au fost incinerate de focul deosebit de puternic.

Contactat telefonic, ISU Prahova nu a putut da detalii despre prestația salvatorilor. Așteptăm un punct de vedere oficial, mai ales în legătură cu remarca cetățenilor că o mașină a venit goală să stingă incendiul, iar cea cu apă , după  o oră, timp în care  focul cuprinsese întreaga construcție, iar intervenția a fost tardivă.

Vom reveni cu detalii.
Giorgiana Radu, AMPress