România nimănui. Interlopul Capră a obligat, prin violență, oameni să-și părăsească locuințele: Vă violez copiii și nevestele..

Un interlop din Neamţ, fost puşcăriaş, a obligat mai multe familii să se mute din case, pentru că refuzau să-i plătească o taxă de protecție de 5.000 de euro, potrivit Roman 24. Oamenii au fost bătuţi şi abuzaţi, pentru că nu-i dădeau bani în schimbul unei vieţi liniştite.

El le cerea locuitorilor din cartierul Văleni, din Piatra Neamț, să plătească taxe de protecție, pentru a putea trăi în liniște. Interlopul le intra în case, îi bătea şi îi ameninţa că le violează soţiile, iar copiii îi va da pe mâna proxeneţilor.

Sătui de suferinţe, localnicii pur şi simplu au fugit din cartierul respectiv în alte zone din oraş, arată sursa citată. “Din cercetări a reieşit că, în perioada 26 decembrie 2019 – 6 ianuarie a.c., cel în cauză ar fi exercitat acte de constrângere fizică şi psihică faţă de cinci persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 47 de ani, toate din Piatra Neamţ, cu scopul de a-i determina să îi remită sume mari de bani, pentru a le permite să locuiască în continuare, în aceeaşi zonă. Pe fondul acestor constrângeri, persoanele vătămate ar fi fost determinate să părăsească imobilul”, potrivit IPJ Neamț.

Distribuie prietenilor

Cerea 5.000 de euro ca să-i lase în pace Un martor ar fi declarat că familia lui a fost vizitată de Capră, care le-a cerut 5.000 de euro să locuiască acolo în continuare, sau le va viola copiii. O altă familie a sunat la 112, și a cerut intervenția polițiștilor, după ce Vasile Capră a intrat peste ei în locuință, în ajunul Bobotezei, amenințându-i pe cei din casă cu cuțitul. În cele din urmă, interlopul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzaţia de şantaj, scrie Libertatea.ro.