Iohannis: Solicit ministrului Justiției să explice de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul din 10 august 2018 să fie clasat

Preşedintele Klaus Iohannis solicită ministrului Justiţiei, Stelian Ion, într-o postare pe facebook, să explice cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat.

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”, a scris președintele Iohannis, pe pagina de socializare.

La rândul său, ministrul Justiţiei a cerut joi Consiliului Superior al Magistraturii să ia o poziţie privind apărarea independenţei sistemului judiciar în legătură cu suspiciunile apărute în percepţia publică conform cărora a lipsit o anchetă efectivă în dosarul ”10 august”.

Distribuie prietenilor

AMPress