A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Lucian Avramescu: Cine plăteşte pentru cea mai cumplită evacuare a românilor din România?

10 7.091

 

Nouă români cu studii medii și superioare își părăsesc zilnic țara. Este cea mai cumplită tragedie din istoria poporului român. Cine e vinovat pentru asta și cine plătește pentru golirea României de cetățenii ei?

Aproape jumătate din România muncitoare nu mai e aici.

Zilnic, de 30 de ani, românii pleacă din țara lor. Unii, luptând, având noroc, reușesc să trăiască mai bine acolo. Dar în fiecare există o amputare sufletească, recunoscută sau nu. Dorul de locurile în care te-ai născut există în fiecare. Cine poate vindeca această suferință? Cine decontează umilințele la care mulți – a se vedea sclavagismul din agricultura spaniolă – le trăiesc ca argați ai superiorității băștinașilor înstăriți?

Zilnic România se golește. Este cea mai părăsită țară din lumea civilizată. În 30 de ani politicieni veroși, netrebnici, au vândut industria toată. Acum vând, ca o consecință, români. În treizeci de ani am rămas fără vapoare, fără căi ferate, fără pământ. O jumătate din Transilvania și trei sferturi din Banat și Oltenia sunt pierdute nu în războaie de cucerire ale unor inamici mai puternici, ci prin notariat.


APRECIAZA ARTICOLUL !

De 30 de ani, cam aceiași politicieni vând iluzii electorale. Nimeni nu le mai crede, dovadă că marea părăsire a acestei minunate țări, care are de toate de la Dumnezeu, alintată și ca Grădina Maicii Domnului, continuă înfiorându-ne pe cei care am hotărât să trăim și să murim aici unde ne-am născut, unde avem mormintele străbunilor.

O nerușinare fără margini a marcat debutul noii, noilor campanii electorale. Se fac iar șosele pe opt benzi, se dau iar pensii atrăgătoare, se fac iar… Munca cu gura a noii clase, calificată să mintă și să se îmbogățească, este din ce în ce mai perfecționată. Perfecționată până la greață.

Cine plătește pentru evacuarea românilor din România, fiindcă cea mai cumplită tragedie din lunga noastră istorie este golirea țării de populație?

Câte erau de făcut aici, câte șanse ucise pentru cei care continuă să plece… De ce, netrebnicilor care, bugetari fiind, aveți cele mai mari averi din univers? Cum de e un politician mai bogat decât unul care a îndrăznit, chinuindu-se cu șpăgile, cu birocrația, cu superioritatea îmbuibată a funcționarului public, să încropească o afacere? De ce e plină România de vile ale politicii și pustie de oameni care trudesc?

De ce pleacă, mă, românii când sunt atâtea de câștigat și de făcut aici? Lighioanelor, netrebnicilor, răsăriți din iadul nebuniei unei țări care și-a pierdut patrioții. Marș în iad, cu averi și conturi cu tot, și lăsați acasă românii să-și gospodărească bunăstarea pe care o merită. Le-ați vândut tot ce-au avut pe nimic. Acum vindeți români pe nimic. Le vindeți sufletul, ceea ce e de neiertat. Redați-le libertatea de a avea țară.

loading...
10 Comentarii
 1. Viorica spune

  Acesta este adevaratul genocid 🙁

 2. t.turtoi spune

  Domnule Avramescu cu tot respectul trebuie sa va spun ca articolul este plin de sloganuri ieftine din propagandele anilor si partidelor pe care chipurile le infierati activitatea. Talmes-balmes. Atat. Dar asa asigurati perpetuarea fricii sadite bine de tot in anii foametei induse artificial in anii ’80. Iata o tema grea de tot. Sigur veti raspunde ca n-a fost pentru ca aveati frigiderul plin. Si daca a fost ceva a fost din cauza Leanei a fost caci Ceasca nu stia si n-a vrut. Si ….. ce grad ai de tot insisti? Cum sa ti se recunoasca meritele daca nu stim la ce grad spunem „Sa nu minti!

 3. monica gabaroi spune

  Cine sunt vinovati? Cei care i-au numit despectiv pe cei plecati „capsunari”.
  Rusinosa aducere aminte!

 4. Daniel spune

  Stati linistiti, nu le mai plangeti de mila romanilor care au plecat, eu zic sa plangeti pentru cei ce nu pot s-o faca.
  Cat despre dorul de tara, exista pilule zilnice sau saptamanale care iti aduc suficienta greata pentru a nu te uita inapoi, se numesc Starea Natiei si Romania Te Iubesc, care pot fi luate prin satelit, sau de pe YouTube.
  Cei ce inca nu v-ati gandit sa plecati, cred ca e timpul sa va faceti bagajele. Oriunde in lume veti reusi mai mult decat in Romania.

  1. VASILE POP- Negreșteanu spune

   Pentru Daniel …te pomeni că vrei să rămâi singur ân această ȚARĂ! …drum bun…..

 5. Dr Volosen spune

  O sa plateasca arabi si chinezi

 6. Olteanu Danut spune

  Lucian Avramescu m-a criticat in revista Urzica din feb. 1988, prin articolul Absolut nimic, din ordinul lui Adrian Paunescu ! Sing. Napa Fanel din Comanesti, a spus ca sint skizofren si paranoic. Ce stia dn.Procuror Nicolae Popovici, despre CPL Comanesti, in 1985, cind era Procuror General al romaniei ? ? Olteanu Danut din Comanesti.

 7. Ioana spune

  Ce și mai trist e faptul că NU AȚI ÎNȚELES ABSOLUT NIMIC din ceea ce se întâmplă. Transilvania nu e pierdută din cauza notarilor, Transilvania urmează un curs corect al lucrurilor, ea se dezvoltă, are acest cult al progresului de sine. Economia nu avea cum să se vândă pentru că era un morman de fiare vechi, nu trebuia nimănui în 1990 o tehnologie de ani ’70. Sunt realități pe care NU doriți să le recunoașteți. Azi îmi este foarte clar cum DENATURAȚI ISTORIA, la fel procedați de 100 de ani. Nu mai impresionează pe nimeni patriotismul vostru de carton, vorbiți singuri, iar cei care vă mai ascultă peste cel mult 10 ani vor avea cruci în cimitir. Măcar ieșiți cu fruntea sus din scenă.

  1. VASILE POP-Negreșteanu spune

   Pentru IOANA….și tu vorbești la fel de singură… fiare vehi= aur curat …. ce înseamnă a denatura ….tu procedezi …asemeni! Sănătate! An Nou Fericit! …( înrămează-ți patriotismul tău din LITERE:::::) peste două mii de ani s-ar putea să fie cel mai prețios tablou!

 8. VASILE POP-Negreșteanu spune

  Pentru IOANA….și tu vorbești la fel de singură… fiare vehi= aur curat …. ce înseamnă a denatura ….tu procedezi …asemeni! Sănătate! An Nou Fericit! …( înrămează-ți patriotismul tău din LITERE:::::) peste două mii de ani s-ar putea să fie cel mai prețios tablou!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site web foloseste cookie-uri pentru a va imbunatati experienta. Vom presupune ca sunteti de acord cu asta, dar puteti renunta daca doriti. Accept Citeste mai mult