Lucian Avramescu: Concertul de la Muzeul Pietrei, pe 13 august, cu începere de la orele 17,00

Buni zori, prieteni! Am așteptat câteva confirmări. Din pricina asta vă scriu cu întârziere. Limba orară scurtă a ceasului din perete îmi arată obrazul. Nu-s de astă dată vinovat, ci rotoarele vieții noastre se învârt adesea fără să ne ia în seamă.

Concertul anual , susținut la Muzeul Pietrei de nepotul meu, violonistul Alexandru Tomescu, va avea loc – după faultul pandemic de anul trecut, care ne-a ținut pe tușă – în 13 august, cu începere de la orele 17.00. Intrarea, ca întotdeauna, fără plată. Vine, fără invitație, cine vrea. Magistrul cu vioara lui Stradivarius apare meteoric la Sângeru dintr-un lung turneu și îl continuă din 14 august în țară și în lumea largă. Confirmarea lui a venit după emoții trăite de amândoi.

Lucrăm de zor la Biserica din Livadă, cu nouă oameni zilnic. Încercăm măcar încheierea unui acoperiș, cel de la turla care continuă spre cer Grota circulară de piatră a nașterii din Bethleem. O Biserică nu se face într-un an, mi-a spus un preot. Nici Ștefan cel Mare nu le termina astfel.

Distribuie prietenilor

Am așteptat, apoi, confirmarea de la doi preoți, unul ortodox, Mădălin Moșneanu, din Sângeru, celălalt catolic, Iulian Mladin, care slujește la Biserica din Craiova. Va fi o mică slujbă de sfințire a lăcașului închinat Maicii Domnului și care e deschis tuturor creștinilor, nedespărțiți în credința lor în același Dumnezeu, de schisma de acum o mie și ceva de ani.

Anexez și câteva poze de ieri ale șantierului, când muncitorii plecaseră.biserica cu

Vă doresc sănătate, fiindcă unii dintre noi descoperim că dacă sănătate nu e nimic nu e!biserica cu schele si eu 1