A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Lucian Avramescu își pune în vânzare cărțile, donându-le Muzeului Pietrei

0 318

Poetul Lucian Avramescu a înaintat un act notarial prin care Editura AMPress, care-i aparține, va dona banii încasați din vânzarea cărților sale, Muzeului Pietrei, pentru dezvoltarea acestuia. Muzeul Pietrei s-a îmbogățit în cei douăzeci de ani de când scriitorul a decis să dureze acest reper cultural la Sângeru, punându-l gratis la dipoziția publicului, cu noi colecții și obiecte de artă. Cea mai valoroasă donație sunt lucrările sculpturale ale lui George Apostu, pe care poetul le deține, unele din ele realizate de sculptor la Paris, unde a și murit ca și Brâncuși.
Cărțile pe care AMPress le mai deține pot fi comandate direct editurii, sau poetului care le va trimite cu autograf destinatarilor . Adresa de mail, unde trebuie să specificați numele și adresa dumneavoastră, este lucian.avramescu@yahoo.com
Cărți :
Bună seara, iubito, volumul II – 35 lei
Să strigi femeia pe numele ei de vers – 35 lei
Cartea fără nume (teatru și poezie) – 45 lei
Ciorne (publicistică), volumele 1,2,3,4 – 120 lei
Grei ai medicinei românești, volumul I, carte scrisă cu Giorgiana Radu – 45 lei
Despre singurătate (roman) – 45 lei

Prețul cărților este cu TVA inclus, iar firmele care doresc eventual un număr mai mare de exemplare, vor trimite datele pentru expedierea facturii.

Cei care vor să sprijine Muzeul Pietrei (mai sunt de terminat Poarta de piatră maramureșeană, replică a celei de lemn, cu elemente prahovene, secțiunea etnografică și de construit aleile de piatră în cea de a treia curte, cu trovanți) pot face donații la Asociația Culturală Lucian Avramescu, cont RO10RNCB0072096607090001, BCR, Sector 1, București.

Dacă statul, Ministerul Culturii, instituțiile județene, primăriile, doresc să sprijine financiar – ceea ce nu s-a întâmplat niciodată – dezvoltarea acestui reper unic al durabilității în piatră a poporului român, poetul Lucian Avramescu declară că refuză sprijinul, iar dacă statul ar trimite chiar și un leu el va fi returnat imediat.

Muzeul Pietrei nu are salariați, iar ghid – în lipsa poetului, care are unele probleme de sănătate, sperăm trecătoare – va fi Ana Luciana Avramescu, fiica sa de 12 ani, elevă în clasa a VI-a a Școlii din Sângeru, care cunoaște, ca și tatăl ei, istoria fiecărei lucrări și semnificațiile colecțiilor de artă.
AMPress

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More