A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Lucrează non-stop ca servitoare pentru o bătrână din Italia. „Mă consideră slugă. S-a intâmplat să imi dea o palma”. Ce salariu crezi că are românca?

0 131

Lucreaza non-stop ca servitoare pentru o batrana din Italia. „Ma considera sluga. S-a intamplat să imi dea o palma”. Ce salariu crezi că are romanca?

Din dorința de a caștiga mai bine pentru un trai decent, multe romance își sacrifică timpul, demnitatea, viața, optand pentru a munci de dragul orelor plătite dublu. Campania “Sindromul Italia” la Stirile Pro Tv evidențiază situația pe care o acceptă romancele, fiind non-stop la dispozitia bătranilor luati in grija, chiar daca un asemenea trai implică anti-depresive pentru a putea face față jobului.

Îngrijitoarele de bătrani castiga 400 de euro pe lună la început, muncind de cele mai multe ori ilegal, in sudul Italiei. Cand invata limba italiană si incep sa lucreze oficial, urca spre nordul peninsulei, unde salariul este de aproximativ 900 de euro.

“Ma considera slugă! ”Daca nu iti convine, schimbă casa!” Asa mi-a zis acum cateva zile, s-a sculat la 6 dimineata. Loveste cu cuvinte.  “Cateodata nu imi zice nimic, alta data… Ei, am si eu un nume! Sunt si eu cineva! S-a intamplat sa sara la mine! Sa imi dea o palma! S-a enervat ca ii dadeam pastilele si s-a ridicat de pe scaun sa sara la mine. Abia am reusit sa o tin de maini. Deci are accese de violenta.”, a declarat tanti Nicolita, o romanca ce muncește ca îngrijitoare în Bologna și care a suferit o depresie din cauza acestor condiții inumane de lucru. A suferit cumplit cand i-a murit soțul acasă, în Romania, neputand încălca contractul pentru a fi alături de el. Regretă că nu poate da timpul înapoi, reproșandu-și că acest job a ținut-o departe de cei dragi.Cea care a adus-o in Italia a fost chiar sora ei, tocmai pentru că avea nevoie de ajutor sa o inlocuiasca atunci cand intenționa să vină in Romania la familie.  S-a intors in Romania după ce medicul i-a depistat probleme de sănătate, unde a decedat, conform sursei citate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More