
Maia Sandu, președintele ales al Republicii Moldova, luptă cu un parlament pro-Putin
Influența Kremlinului asupra Republicii Moldova caută cu abilitate căi pentru stoparea orientării proeuropene a președintelui nou ales Maia Sandu. Ea cere spijinul poporului pentru a opri uzurparea puterii prin parlamentul care se află la mâna prorusului Dodon. Pe repede înainte, deja parlamentul majoritar controlat de filoruși a votat legi care sunt contrare interesului popular. Rolul noului președinte trebuie să fie unul strict decorativ iar Maia Sandu cheamă poporul, duminică, în piața centralâ din Chișinău, pentru o consultare publică și a stopa aceste acțiuni ale forului legislativ.
„În aceste zile s-a construit o nouă majoritate parlamentară, PSRM-Șor, care nu are respect nici pentru lege, nici pentru oameni. Socialiștii au făcut această alianță pentru a adopta legi care să le permită să fure în continuare și să rămână nepedepsiți. Joi au votat la repezeală niște legi care nu sunt pentru oameni. Legea bugetului votată în 3 minute nu conține suficienți bani pentru medicină, agricultori, micii antreprenori. Legea cu privire la retragerea SIS din subordinea președintelui înseamnă un președinte cu mai puține împuterniciri. Ei vor să șteargă toate urmele, să-și ascundă dosarele. Planurile lor nu se opresc aici. Am văzut timp de un an ce înseamnă guvernarea lui Dodon și în ce dezastru ne-a adus aceasta. Ei vor să păstreze acest parlament în care unii deputați s-au vândut de trei ori deja. Deputați sechestrați cărora li se dă peste mână și li se spune cum să voteze. Acest Parlament trebuie să plece. Astăzi nu există 51 de deputați responsabili. Am depus contestație la Curtea Constituțională. Vom cere anularea tuturor legilor. Împreună trebuie să oprim această tentativă de uzurpare a puterii. Duminică vom organiza o consultare cu cetățenii în Piața Marii Adunări Naționale”, a declarat Maia Sandu, conform agora.md.
Spionajul rus, conform unor analize făcute de specialiști, este ”foarte activ în Republica Moldova, iar în România se infiltrează – acesta este țelul – în Parlament prin partide vechi sau nou înființate”. În țara de peste Prut se petrec lupte asemănătoare celor de la București unde Parlamentul a boicotat permanent acțiunile guvernamentale.
C. Zamfir, AMPress