Marş în Bucureşti împotriva violenţei faţă de femei şi fete. Legea a scos din pușcării violatori și proxeneți

Câteva sute de persoane au mărşăluit, sâmbătă, prin Bucureşti, pentru a-şi arăta solidaritatea cu femeile supravieţuitoare ale violenţei.

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Piaţa Universităţii (Parcul Colţea) – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei, reunind atât reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei împotriva femeilor, precum şi persoane care au dorit să transmită un mesaj de solidaritate.

Participanţii au afişat pancarte cu mesaje precum: „Indiferenţa hrăneşte violenţa”, „Stop violenţei împotriva femeilor” sau „Dragi politicieni, sprijiniţi victimele, nu agresorii”.

Distribuie prietenilor

S-au cerut soluţii legislative pentru combaterea violenţei asupra femeilor , identificarea şi tratarea cu prioritate a cazurilor de acte sexuale cu minore.

Printre persoanele care au luat parte la marş s-au numărat ambasadorul Statelor Unite al Americii în România, Hans Klemm, dar şi Ramona Ioana Bruynseels, candidat la alegerile prezidenţiale, scrieAgerpres.

Cazul Caracal, cel mai cutremurător caz de viol şi ucidere a unor fete, ca şi altele din ultima vreme, în care victime au fost nişte copile, au readus în prim plan starea de insecuritate a cetăţenilor acestei ţări, pe primul loc găsindu-se femeile.

Din păcate, ultimele modificări legislative au dus la scoaterea din pușcării a circa 20 000 de condamnați, unii dintre ei pentru viol, ucidere, sechestrare de persoane, acte de violență mai ales față de femei, lipsire de libertate și proxenetism.

Mădălina Stoica, AMPress