Medic: ”Boala fizică este strigătul de ajutor al sufletului”

Organismul uman traduce în boală situațiile care ”nu îi sunt pe plac”. Semnele nu întârzie să apară și nu trebuie deloc ignorate.
Cronicizarea patologiei medicale denumită în zilele noastre stres are o sumedenie de efecte negative asupra organismului uman.

De la momentul în care uităm ce am făcut cu ochelarii sau dacă am închis gazul sunt doar câțiva pași până la efectul dramatic, imediat şi ireversibil asupra minţii şi corpului nostru. Stresul ne pune sănătatea în pericol, cauzând varii afecţiuni, de la îmbătrânire precoce la afecţiuni cardiace grave.
Stresul este generat de presiunea responsabilităţilor zilnice, evenimentele negative din viaţa noastră (un divorţ, o pierdere, moartea cuiva drag), boli fizice, dar și buletine de știri, informații negative venite din toate părțile, nesiguranța pe care o experimentăm cu toții astăzi, dezastre naturale, cazuri de atacuri violente sau orice altă traumă psihologică.

„Durerile de cap, excesul de acnee, durerile musculare și un sistem imunitar slăbit sunt primele semne care apar atunci când organismul uman este suprasolicitat. În plus, ușor ușor vor apărea constipația sau diareea, afecțiunile cardiovasculare, fluctuațiile de greutate, diabetul și scăderea libidoului!”, explică medicul Cornel Brotac, potrivit doctorulzilei.ro.

Distribuie prietenilor

Singurul mod de a întări organismul în această luptă cu nemilosul „virus” este întărirea lui 360 de grade. Ceea ce înseamnă că un program care se ocupă atât de minte, corp și spirit este fix ceea ce se impune în această situație.

„Boala fizică este strigătul de ajutor al sufletului”, spune specialistul care recomandă tuturor celor care se simt depășiți de situație să ia atitudine. Motiv pentru care recomandă o serie întregi de terapii care pot ajuta pe oricine să lupte împotriva stresului.

„Ozonoterapia, prolozon, ședințele de kinetoterapie, dar și suportul psihologic sunt primele terapii pe care le recomand pacienților mei. Consider că toate, dezvoltate împreună, pot ajunge la rezultatele scontate. În plus, nu uităm de nutriție, un plan nutritiv complet și corect „construit” reprezintă temelia în starea de sănătate a organismului nostru”, conchide medicul Cornel Brotac.