Ministrul Muncii: Statul va plăti 50% din salariul românilor întorşi din străinătate care se angajează în ţară

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat miercuri, într-o videoconferinţă, că statul va plăti jumătate din salariile românilor concediaţi în străinătate care s-au angajat în ţară.

„Sunt necesare câteva precizări privind accesul şomajului tehnic şi decontarea unei părţi din salarii”, a declarat ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, una dintre măsurile active luate de Guvern prin ordonanţa publicată sâmbătă în Monitorul Oficial priveşte aprobarea unei sume de 50% din salariu până la 2500 de lei, pentru fiecare angajat între 16 – 29 ani sau peste 50 de ani.

Distribuie prietenilor

„Ne aşteptăm ca angajatorii să se uite cu atenţie şi să angajeze persoane din aceste categorii de vârstă. Măsura se adresează şi celor care au avut contracte de muncă în străinătate şi, rămânând fără loc de muncă, s-au întors în România. Ne adresăm cu prioritate celor cărora le-au fost desfăcute contractele de muncă în străinătate şi s-au întors în ţară”, a spus ministrul Muncii, potrivit adevarul.ro.

Oficialul a explicat că şi pentru aceştia statul va deconta 50% din salariu, dar nu mai mult de 2.500 de lei, după ce angajatorul va fi plătit atât salariul, cât şi contribuţiile sociale aferente acestuia.

Mai mult aici