Miracol de la Dumnezeu: Papa Francisc, în Irak, într-o vizită care părea imposibilă

Papa Francisc, liderul spiritual a peste un miliard de credincioși,  a ajuns vineri la Bagdad, țara cea mai riscantă de pe glob pentru o astfel de misiune a împăcării și credinței într-un unic Dumnezeu. Este primul suveran pontif care calcă în Bagdad, capitala unei țării preponderent musulmane, unde creștinii au fost și sunt prigoniți, asasinați, măcelăriți în biserici.

Riscul enorm asumat de Papă vine și pe fondul pandemiei care aici e scăpată de sub orice control.

„Fie ca armele să fie reduse la tăcere! Fie ca răspândirea lor să fie oprită aici și peste tot! Fie ca actele de violență și extremism, facțiunile și intoleranța să ia sfârșit. Să se facă loc pentru toți acei cetățeni care încearcă să coopereze la construirea acestei țări prin dialog și prin discuții sincere și constructive, pentru cetățenii dedicați reconcilierii și pregătiți, spre binele comun, să își lase deoparte propriile interese!

Distribuie prietenilor

Mă voi întâlni cu liderii tradițiilor religioase prezente în această țară pentru a le transmite încă o dată credința noastră că religia trebuie să servească cauza păcii și a unității dintre toți fiii lui Dumnezeu”, a spus Papa Francisc după vizita la un lăcaș catolic unde încă sângele  unui atentat cu zeci de victime pare nezvântat.

Părintele creștinismului catolic va vizita mai multe orașe, iar vizita sa este privită cu îngrijorare și admirație. Aici nimeni din afara lumii musulmane nu circulă pe străzi, iar ambasadele sunt  buncăre înconjurate de armată.

D.Dumitru, AMPress