NATO: Peste 18.000 de persoane au fost evacuate din Kabul de când talibanii au preluat controlul capitalei

 

ACTUALIZARE VINERI, 20 august, 10:30 Mai mult de 18.000 de persoane au fost evacuate din Kabul de când talibanii au preluat controlul asupra capitalei Afganistanului, a declarat vineri un oficial NATO, angajându-se să dubleze eforturile de evacuare, în timp ce criticile la adresa modului în care Occidentul gestionează criza sunt din ce în ce mai numeroase, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Distribuie prietenilor

Mii de oameni, disperaţi să fugă din ţară, au continuat să se înghesuie la aeroport, a declarat oficialul pentru Reuters, sub rezerva anonimatului.

Viteza cu care talibanii au cucerit Afganistanul pe măsură ce trupele americane şi alte trupe străine s-au retras i-a surprins chiar şi pe proprii lor lideri şi a lăsat în multe locuri un vid de putere.

Talibanii au îndemnat la unitate înainte de rugăciunile de vineri, primele de când au preluat puterea, făcând apel la imami să convingă oamenii să nu să părăsească Afganistanul, în timp ce la aeroport au avut loc scene haotice, proteste şi rapoarte de violenţă.

Doar un aeeroport de la nord de Kabul e sub controlul american şi al forţelor aliate.