Noi evacuări în Australia. Seceta reactivează dezastrul

Noi evacuări masive în Australia. Urșii koala, specie amenințată cu dispariția din cauza incendiilor

Canicula se reinstalează, de astăzi, pe mari suprafețe din Australia. Autoritățile din statul Victoria se așteaptă la o extindere explozivă a incendiilor de vegetație. Între timp, numărul morților a ajuns la 27, dintre care 4 sunt pompieri.

Tânăr: Nici măcar nu puteam spune ce parte a zilei era. Nu mai știam nici dacă este noapte sau zi. Când vântul s-a întețit, așa este, am plecat.

Distribuie prietenilor

În urma lor, peisajele sunt schimbate atât de radical, încât par urmele unui adevărat război. Poate nicăieri nu se vede asta mai bine decât pe Insula Cangurilor, aproape de Adelaide. Aceste imagini cu insula, înainte și după trecerea focului, arată violența incendiilor. Vegetația abundentă de altădată a lăsat locul unor păduri fantomatice, cu copaci înegriți de fum.

Pe baza imaginilor din satelit, specialiștii NASA estimează că doar pe această insulă, a treia ca mărime din Australia, au ars 150.000 de hectare de pădure. Cu tot cu stațiunile cochete, căutate înainte de turiști.

Nenumărate alte locuri din Australia arată la fel de dezolant. Iar revenirea caniculei în zilele următoare prevestește alte nenorociri. Un dezastru ecologic pentru fauna unică a Australiei. Se vorbește deja despre dublarea victimelor din fauna bogată a acestei țări, ajungând la un miliard de viețuitoare care au ars în flăcările mai înalte pe alocuri de 40 metri.

Citește mai mult la DIGI24.ro