Nu știi ce instrument să alegi? Află CELE 5 AVANTAJE ALE PIANULUI

Este știut faptul că muzica îmbunătățește calitatea vieții, prin numeroasele beneficii pe care le are. Poate că ai deja o pasiune pentru un anumit instrument și ți-ai propus să te apuci de învățat, sau poate încă nu știi ce ai prefera. De multe ori, poate fi dificil să alegi ce ți se potrivește, mai ales dacă nu aspiri la o carieră în domeniu, ci doar îți dorești să înveți pentru tine. 

Pianul este un instrument extrem de căutat, datorită calităților sale, beneficiilor pe care le oferă, dar și pentru că reprezintă o variantă facilă, din multe puncte de vedere.

În acest articol vei afla care sunt CELE 5 AVANTAJE ALE PIANULUI!

 

 

Distribuie prietenilor
  • Este un instrument la care poți învăța ușor

 

Spre deosebire de alte instrumente, pianul este o opțiune avantajoasă din punctul de vedere al timpului de învățare și al caracteristicilor sale. Cu puțină perseverență și ambiție, vei vedea că este foarte ușor să înveți să cânți la el, fiindcă necesită mai puțină tehnică și acuratețe decât în cazul altor instrumente. În ceea ce privește instrumentele cu coarde – chitara, vioara, violoncelui, etc. –, duritatea corzilor poate reprezenta o problemă, dat fiind că ele presează în mod repetat pe buricele degetelor. La pian, în schimb, atingerea clapelor este mult mai ușoară și mai prietenoasă cu degetele tale. De asemenea, acordurile și notele muzicale sunt mai dificile în cazul altor instrumente, în timp ce, la pian, pot fi învățate mai ușor.

Pentru a vedea diferențele de structură și alcătuire ale categoriilor de instrumente muzicale, poți cerceta selecția de instrumente muzicale de la Soundcreation.ro, magazin online de top.

 

  • Elimină stresul

 

Muzica, în general, elimină stresul, fie că o asculți, fie că o interpretezi. Pianul, însă, este extrem de cunoscut ca fiind un instrument care ajută concret la reducerea nivelului de anxietate, iar câteva minute de cântat pe zi îți pot îmbunătăți considerabil starea mentală. De asemenea, pianul este folosit ca terapie alternativă pentru copiii cu ADHD sau ADD – ceea ce aduce încă o dovadă faptului că acest instrument este o modalitate de liniștire și de ameliorare a factorilor de stres.

Nu știi ce instrument să alegi Află CELE 5 AVANTAJE ALE PIANULUI 3 1

 

  • Sporește atenția distributivă

 

Pianul este o modalitate perfectă pentru a dezvolta atenția distributivă, fiindcă antrenează ambidextria. Atunci când interpretezi o melodie la pian, mâna stângă cântă altceva decât mâna dreaptă – ceea ce, inițial, poate reprezenta o provocare. Însă, cu timpul, vei vedea că devine din ce în ce mai ușor și vei căpăta ușurință în a acorda atenție ambelor mâini, dar și partiturii de pe care citești.

 

  • Creează noi conexiuni cerebrale

Nenumărate studii ale specialiștilor în domeniu au demonstrat faptul că pianul are calitatea de a ajuta creierul în procesul de neuroplasticitate – adică în abilitatea sistemului cerebral de a crea și reorganiza conexiunile sinaptice. Atunci când cânți la pian, creierul tău creează noi conexiuni neuronale, care îți îmbunătățesc procesele cognitive ce țin de memorie, atenție, limbaj, logică și înțelegerea emoțională.

Nu știi ce instrument să alegi Află CELE 5 AVANTAJE ALE PIANULUI 4 1

 

  • Îmbunătățește memoria

 

Odată ce ai depășit faza de învățare, vei vedea că, prin repetiție, creierul tău începe să rețină melodia. Treptat, o să observi că se creează o memorie alternativă, care ține strict de modul în care degetele tale au învățat să se așeze pe clape, în ordinea dată de partitură. Prin exercițiu, vei ajunge să știi melodia fără să te gândești la ea, iar acest lucru contribuie pozitiv la creșterea capacității memoriei tale.

Așadar, pianul este un instrument extraordinar care îți oferă numeroase beneficii, indiferent de nivelul la care decizi să îl practici. Dacă vei observa, însă, că pianul nu este pentru tine, nu te îngrijora! Există numeroase alte instrumente care îți stau la dispoziție și care te pot apropia de muzică. Secretul este să încerci!

Nu știi ce instrument să alegi Află CELE 5 AVANTAJE ALE PIANULUI 2 1

Sursă foto: pixabay.com