Orban acuză USR că a votat pentru numirea lui Iordache la Consiliul Legislativ. USR acuză PNL de blat eșuat cu PSD

 

Liderul PNL, Ludovic Orban, îi acuză pe parlamentarii USR că ar fi votat pentru alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ, spunând că parlamentarii PNL sunt singurii care au votat pentru Augustin Zegrean.

„PNL a avut candidat pe domnul Zegrean și toate voturile pentru Augustin Zegrean sunt voturile PNL”, a afirmat Orban, miercuri dimineață, potrivit hotnews.ro.

Distribuie prietenilor

Întrebat de jurnaliști dacă este posibil ca Iordache să fi fost ales și cu voturile USR. Orban a răspuns: „După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache și la voturile candidatul USR pentru vicepreședintele Consiliului Legislativ, asta e concluzia care se poate trage (…) Singurii parlamentari care au votat cu Zegrean sunt parlamentarii PNL”.

Ludovic Orban a mai spus că ceea ce s-a întâmplat marți în Parlament arată o dată în plus că majoritataea PSD trebuie să plece acasă: „Să pui în fruntea Consiliului Legislativ pe violatorul justiției independente din România eu nu pot să înțeleg. (…) E sfidător la adresa României alegerea acestei slugi a lui Dragnea, care a răspuns la toate comenzile absurde”.

Deputatul USR Cătălin Drulă a comentat acuzațiile premierului, susținând că acestea sunt o minciună ordinară, acuzând PNL de blat eșuat cu PSD.

„Cel puțin 20 de peneliști au votat cu Iordache în loc să voteze cu Zegrean Este matematică”, a adăugat deputatul USR într-o intervenție telefonică la Digi 24.